Kategóriák
Egyéb kategória

Fetás spenóthab

Furcsán hangzik, elismerem.
De finom, legalábbis tegnap éjjel tizenhatan ezt állították az éjszakai Tóra tanuláson.
Idén elhívtam Lila Fügét is, hátha együtt jobban kitöltjük majd azt a negyvenöt percet, ami a T-órarend nekünk rendelt Sávuot ünnepén.
Óránk címe a tejszínből nem csak habot, habszifonból nem csak tejszínt címet kapta.
A kudarcokról akkor inkább csendben hallgatnék, maradjunk annyiban, hogy valaki elátkozta vagy a habszifonomat, vagy a chilis-zelleres krumplipürémet. Pedig…
Szerencsére éhen nem halt senki, Dóra egy jó nagy adag gyömbéres rizspudingot karamellizált a “tanulóknak” indulásképpen, az óra végén pedig vaníliás panna cottát ettünk lime-os, vaníliás, Cassis-al főzött eperlekvárral. A kétféle édesség között volt a spenóthab.
Annak ellenére, hogy magában a spenótban is van sajt, a legfinomabb egy nagy, grillezett kecskesajt köreteként.

Hozzávalók:
30 dkg friss spenót
15 dkg feta sajt
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió

2 habpatron

A spenótot alaposan megmostam, a szárát letépkedtem, és annyi vízben, ami a leveleken maradt, gyorsan megpároltam. Felöntöttem a tejszínnel, sóztam, borsoztam, és reszeltem hozzá egy kevés szerecsendiót. Elzártam a lángot, és belemorzsoltam a sajtot. Leturmixoltam, majd leszűrtem. Akkor jó, ha krémleves állaga van. Ha sűrűbb lenne, lehet hozzá tölteni egy pici vizet.
Beletöltöttem a habszifonba, és két habpatront tekertem bele.

Az ételről fotó nem készült. Zöld hab 🙂

6 hozzászólás a(z) “Fetás spenóthab” című bejegyzéshez

szia Eszter,
ha nincs habszifonom, szerinted ez működik?:
leturmixolás után lehűtöm, és kézzel habosítom fel a löttyöt. tehát a tejszín úgy is felverhető -e, hogy van benne mindenféle más cucc is?

kößi. Andi

Szia

Szerintem nagyon érdekes volt amit mutattál nekünk, nekem nagyon tetszett. Jó alapötletek lehetnek különféle előételekhez. Az anyóstól kapott habszifonnal meg vigyázni kell mert elátkozott lehet 😀
Nekem az a kis malőr is bejött.

Vélemény, hozzászólás?