Kategóriák
Egyéb kategória

Főzőbanánnal

Sajnos nincs időm utánanézni az eredeti receptnek, de az biztos, hogy Stahl Judit követte el. Akkor meg is csináltuk egy az egyben ugyanúgy, most pedig valami hasonlót szándékoztam főzni. Pár hete Vadjutka írta, hogy nem-e főznék valamit főzőbanánból is. Múltkor pedig szembejött velem egy csomó helyes kis főzőbanán a Tescóban. (Közben kiderült, hogy ez csak sima mini banán, és a főzőbanán egész más. 🙂 )
Vettem is egy csomaggal, hogy majd vadászok hozzá egy afrikai receptet, de annyi dolgom van mostanában, hogy egyszerűen nem maradt rá időm, ezért elővettem ezt a már jól bevált megoldást.
Hozzávalók:
1 csomag mini banán (0,5 kg lehetett)
1 csirkemell
1 doboz kókusztej
koriander
koriander levél
római kömény
chili
friss gyömbér
olívaolaj
10 dkg kesudió
rizstészta
A csirkemellet pici darabokra vágtam, az olívaolajon picit megpirítottam. Hozzáadtam a kókusztejet, és az előzőleg száraz serpenyőben picit megpirított fűszereket. Addig főztem, amíg besűrűsödött. Ekkor kevertem bele óvatosan a felkarikázott banánt, és a chilit. Mielőtt elzártam volna a lángot, még hagytam a vékony pálcikákra vágott gyömbérrel is rottyanni egyet. Az asztalnál megszórtam kesudióvalLehet, hogy egy kis rizspálinkát elbírt volna még a szósz, de így is nagyon finom lett.

7 hozzászólás a(z) “Főzőbanánnal” című bejegyzéshez

Kedves Eszter!

Nagyon tetszik a blogod, rögtön rákattantunk.
Most azonbann egy kicsit pontosítanék. Amit e vásároltál ill. főztél szvsz az a mini banán. A fözőbanán az nagyon más, nagyobb, zöldebb mint a hagyományos banán és lisztes, de ami a fő megkülönböztetője az az, hogy nyersen nem ehető.
Sütve chipsként finom, édesen pl. mézzel, sósan pedig mondjuk salsa szósszal. Karibi helyeken nagyon jól készítik így köretként.

Vélemény, hozzászólás?