Kategóriák
Egyéb kategória

Függőségeim

Kata dobott hozzám egy ilyen körkérdést, ami tetszik, úgyhogy meg is válaszolom gyorsan.
Azzal kezdem, a függőség nekem valahogy egy kicsit negatív fogalom, úgyhogy inkább a rossz, vagy legalábbis furcsa szokásaimról írnék. Persze mindegyik olyan csak, hogy -rossz magyarsággal élve- lehetne rajta dolgozni, de én szeretem ezeket a szokásaimat, amik inkább rigolyák, az már más kérdés, hogy a családom hülyét kap tőlük. 🙂 Leszokni nem akarok róluk, az biztos!
Internet: súlyos függőségem van, abban a pillanatban bekapcsolom a gépet, amikor felébredek, ha el kell mennem itthonról, aggódok az e-mailjeim miatt. Odáig még nem jutottam, hogy a telefonomra is megérkezzenek a levelek, de ez csak önuralom kérdése.
Havonta legalább egyszer el kell utaznom egy olyan helyre, ahol erdő és hegyek vesznek körül, persze extra jó, ha ez a hely a Zemplénben található. Sőt, néha úgy érzem, hogy van egy ház, ami megbabonázott, és irányítja az életemet. 🙂
Fekete olajbogyó: csak úgy is van itthon mindig, nap közben is bekapok 1-2 szemet. Hiányérzetem van, ha elfogy.
Padlizsán: annyira szeretem, hogy akkor is veszek, ha éppen drágább mint a hús. A világon a legszebb zöldség, és fantasztikus a tapintása.
Száraz szamorodni: természetesen inni is szeretem, de csak beleszagolni is gyönyörűség! Ilyenkor télen egy kortyot elszagolgatok egy fél napig is, behunyom a szemem, és rögtön süt a nap, ahogy megérzem az illatát.

Hát ennyi lenne. Akinél még nem járt ez a labda, az érezze felszólítva magát, és válaszoljon. 🙂

26 hozzászólás a(z) “Függőségeim” című bejegyzéshez

Függőségek: Zemplén (minden irányból), tokaji bor, házikoszt, hagyományok, nyitottsággal vegyes tisztelet a szomszéd iránt, konyhalemeg, pincehűvös és a szabad levegő. Ja és a konvenciókkal szembeni rebellió. 🙂 “Rákóczi földjén” ez népszokás:-)))

Zempléni bloggyűlés szervezésbe szívesen besegítek.

zp

hmmm. örülök, h nem csak én vagyok tárgy/esemény/stb. frík… 🙂
imádom reggel a teát, gyömbéreset, reszelve, mézzel, citrommal. első utam a vízforralóhoz vezet reggelente.
imádom a humuszt, de nagyon kevés helyen lehet jót kapni, ezért persze a legjobb csinálni 🙂
a joghurtot sok gyümölccsel, szeretem elkeverni benne a gyümölcsöket, balról indítok, és szeretem ahogy a piros szín el kezd keveredni…
szeretema redőnyt felhúzni és “meglátni” a reggelt…
még sok minden van… de talán ennyi is elég.

Szia Eszter!
Padlizsán-nagyon szeretem-fokhagymásan,ha nem lenne itthon más,csak ilyen olyan padlizsánkrém és a helyi pék kenyere,simán el lennék…..
Olajbogyi-szeretemmmmmmm
Internet-használom,de nem függök tőle…
Erdő-hegyek-Palócföld határán ez nálunk adott,de ha nem mehetek futni akkor kibírhatatlan leszek!
Bor-nem iszom alkoholt,ezért nem értem ezt a fajta függőséget,de karácsonyra a Zuram kapott ajándékba egy kanna termelői tokaji bort,egyszer csináltam belőle-lázas,beteg időszakban-forralt bort,azóta is ott vigyorog rám a kamrában,ahogy bemegyek….
Csinálok már valami összeröffenést,majd a vendégek megisszák!

Nem baj, hogy kihül, mert melegen nem szeretm, a lényeg a tejhab :):):)szépen lekanalazom a tetejéről, szigorúan 3,5%tejzsírtól felfelé :):):)állok csak szóba tejjel 🙂
A Nescafe, nagyon jó dolog,én Sthalos módszerrel megbolondított kapucccccsínó port csinálok belőle,és csak úgy iszom.Kávés blogot ismer valaki?hm….

Lassan kezdem a Máktortát, csak előtte még csarnok :):):)
Jó hétvégét mindenkinek

Málnus

Az függőség, hogy reggel a munkahelyemen “ide” kattintok először?
Egyébként erős lelki függésem van a nógrádi, száz éves (tényleg) palócházamtól. Meg mindentől ami a házzal jár.
Üdv Noor

Ricsi, ez már majdnem olyan, mint a Lesz ez még ígysem című filmben Jack Nickholson kényszerbetegsége 🙂
Málnus, ha képes vagy ennyit dolgozni egy kávéval, meg is érdemled, hogy gyönyörködj benne! Nem hül ki? Én reggel alig tudom kinyitni a szemem, csak neszkávét tudok csinálni, ami tudom, hogy a szégyene a kávéknak, de hát ez van 🙂

Én meg Őrség függő vagyok, és mióta megtaláltam a blogodat, azóta chalah függő is. Ha egy pénteken nem sütök, már rosszul érzem magam, pedig ezen az egy ponton kötődök csak a zsidóságomhoz.

függőség..
A reggeli kávé, csak 100% arabicaból a fanatsztikus Krupsommal elkészítve.Előtte a a tejet felforralom ,felhabosítaom, az espressomba fahéj 1 édeskével összekeverve.Aztán szép összetalálkozása a kávénak a tejjel.Ebben e csodában kb 10 perc gyönyörködés.

minden nap horoszkóp olvasás

Málnus

Idétlen szokásaim nekem is vannak, de nem olyanok mint a tiéd Eszter. Az enyémek minden ok nélküliek és semmi logika nincs bennük. Például: ha a tévét hangosítom akkor felhangosítom amennyire akarom, és egyet vissza – ha halkítom akkor lehalkítom, és egyet fel. Ha azt az 1 fokozatot nem teszem meg az ellenkező irányba, szétrobban a fejem!

Húhh. Ez nagyon aranyos volt: fogom írni, de hoszú lesz:)

Padlizsán és fekete olajbogyó az közös intervallum:)
Soma is a tapintásáért van oda, már babakocsis korától fogdosta a boltban:
“sima sima sima sima” totál elbűvölve)

Ha nem lenne itt mindenki legalább egy kicsit internetfüggő, akkor nem olvasnánk egymást:) Azt hiszem, nálam is egy kicsit nagyobb a baj:)

A többi az csupa jó függőség; a padlizsánt pl. szeretem nagyon, csak most nemrég jöttem rá, hogy ilyenkor sokkal keményebb, utoljára nem is ízlett annyira, úgyhogy most nálam jegelve van. A Zemplént én is tudnám szeretni nagyon:)

Eszter, neked is írom, hogy a bejegyzésem elején lévő díj is jár neked (ezerrel)!!! Az is ugyanúgy megy tovább, mint a körkérdés.

Vélemény, hozzászólás?