Úgy döntöttem, hogy számomra vasárnapig tél van, hétfőn viszont már tavasz! Eshet hó, fújhat szél, lehet mínusz húsz fok, hétfőn már tavasz lesz, és kész!
Addig is még főzök pár téli fogást, olyat például, mint ez a mangó, ami eredetileg körtének indult, de furcsa módon mangó kapható a zöldségesnél, de körte nem. Almában nem tudom elképzelni, de a mangó lehet, hogy még jobb is a körténél!
Nagyon egyszerű étel, kezdők is tökéletes vacsorát varázsolhatnak az asztalra, de nem időtakarékos. Külön kell ugyanis megfőzni a lencsét, majd meggrillezni a mangót, és a hagyma is egy külön kör. Viszont a végeredmény csodálatos, amolyan tüzes vacsora. (Mellesleg kóser ismerősöknek készült, akik gyanakodva néztek a magyar kóser húsra, ezért inkább a vega vacsorára szavaztak, biztos ami biztos! 🙂
Hozzávalók 2-3 személynek:
(fél mangó egy féfinak kevésnek bizonyult, de valami desszerttel egy nőnek bőven elég volt)
2 érett mangó
20 dkg lencse
2 nagy fej hagyma
3 ek méz
2 ek mazsola
2 kicsi chili
2 kk koriander
2 kk római kömény
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só, bors
A mangókat félbe vágtam, és kiügyeskedtem a magját. Hosszanti, és keresztirányban is bevágtam a húsát, vigyázva arra, hogy a héját már ne vágjam át. Kifordítottam a mangót úgy, hogy a gyümölcshús került kívülre. Nekem mindegyik beszakadt egy kicsit, nem kell megijedni!
Forró serpenyőbe öntöttem egy pici olajat, és húsukkal lefelé pár perc alatt meggrilleztem a gyümölcsöket.
A lencsét sós vízben kifőztem.
A hagymát vastagabb karikákra vágtam, sóztam, majd olajban ropogósra sütöttem.
A megfőtt lencsét kevés olajra dobtam, elkevertem a mézzel, chilivel, az előre megpirított koriander, és római kömény magokkal. Rácsorgattam a mézet, beleszórtam a mazsolát, a hagymakarikákat, sóztam borsoztam, és rádobtam a petrezselymet is. Beleszedtem a visszafordított mangóba. Langyosan a legfinomabb!
Addig is még főzök pár téli fogást, olyat például, mint ez a mangó, ami eredetileg körtének indult, de furcsa módon mangó kapható a zöldségesnél, de körte nem. Almában nem tudom elképzelni, de a mangó lehet, hogy még jobb is a körténél!
Nagyon egyszerű étel, kezdők is tökéletes vacsorát varázsolhatnak az asztalra, de nem időtakarékos. Külön kell ugyanis megfőzni a lencsét, majd meggrillezni a mangót, és a hagyma is egy külön kör. Viszont a végeredmény csodálatos, amolyan tüzes vacsora. (Mellesleg kóser ismerősöknek készült, akik gyanakodva néztek a magyar kóser húsra, ezért inkább a vega vacsorára szavaztak, biztos ami biztos! 🙂
Hozzávalók 2-3 személynek:
(fél mangó egy féfinak kevésnek bizonyult, de valami desszerttel egy nőnek bőven elég volt)
2 érett mangó
20 dkg lencse
2 nagy fej hagyma
3 ek méz
2 ek mazsola
2 kicsi chili
2 kk koriander
2 kk római kömény
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só, bors
A mangókat félbe vágtam, és kiügyeskedtem a magját. Hosszanti, és keresztirányban is bevágtam a húsát, vigyázva arra, hogy a héját már ne vágjam át. Kifordítottam a mangót úgy, hogy a gyümölcshús került kívülre. Nekem mindegyik beszakadt egy kicsit, nem kell megijedni!
Forró serpenyőbe öntöttem egy pici olajat, és húsukkal lefelé pár perc alatt meggrilleztem a gyümölcsöket.
A lencsét sós vízben kifőztem.
A hagymát vastagabb karikákra vágtam, sóztam, majd olajban ropogósra sütöttem.
A megfőtt lencsét kevés olajra dobtam, elkevertem a mézzel, chilivel, az előre megpirított koriander, és római kömény magokkal. Rácsorgattam a mézet, beleszórtam a mazsolát, a hagymakarikákat, sóztam borsoztam, és rádobtam a petrezselymet is. Beleszedtem a visszafordított mangóba. Langyosan a legfinomabb!
9 hozzászólás a(z) “Chilis lencsével töltött mangó” című bejegyzéshez
Nem neked nem volt szerencséd sajnos, érett mangót vásárolno MO-n szinte lehetetlen 🙁
Én még itthon jó mangót nem tudtam venni pedig többször kisérleteztem különböző helyen. Vagy kemény volt és hiába vártam, hogy utóérjen, inkább megrohadt. Vagy puhább volt, de akkor meg rohadt volt a belseje. Lehet, hogy csak nem volt szerencsém?
A babrack valóban nagyon jó ötlet, és még hasonlít is egy kicsit a mangóhoz. én eredetileg ugye körtébe szántam, de a barack talán még jobb.
Ani, így könnyebben megsült a mangó, és egyszerűbb volt a kanállal kivájni, ennyi az egész. 🙂
Szia!
Igazán különleges!
Lehet, hogy mangó nélkül kipróbálom (nem igen jutok hozzá ilyesmihez)
Szerintem lesz még itt tél, ez a se ilyen se olyan évszak nem tesz jót.
Miért kell a mangót először ki- majd visszafordítani?
Eszter!
Nagyon finom lehet, s bár én itt Budafokon biztos, hogy hozzá tudok jutni mangóhoz, más gyömölcsben is el tudom képzelni, pl. őszibarack. Jó-jó, tudom, hogy annak sem télen van szezonja, de azért elképzelni el lehet, és különben is már a jóidőre készülünk. Teljesen igazad van, nálam is hétfőn kezdődik a tavasz, és ha a maci vissza merne menni aznap a barlangjába, hát én magam fogom az útját állni…
fantasztikus! az ALDI-ban 149 Ft volt a mangó, ráadásul jó érettek voltak, vettem is izibe négyet! holnap megcsinálom.
ez baromi jól hangzik! lencsecurryt szoktam csinálni, majd legközelebb kipróbálom mangóban tálalva! 🙂
Nagyon gusztusos!
Látod, ez a különbség vidék és Budapest között. Itt szerintem az egész megét végigjárhatnám mangóért, de BP-n gondolom a másik sarkon lett volna körte.