Kategóriák
Egyéb kategória

Füstölt marhanyelv

Tegnap este olyan szerencsés voltam, hogy a vendégeim hozták a vacsorát. De legalábbis a vacsora lelkét, egy hatalmas, füstölt marhanyelvet (micsoda képzavar!).
Persze heten nem birkóztunk meg egy egész nyelvvel, főleg, hogy ebből a létszámból hárman is hat év alattiak voltak, és inkább kergették egymást, mint az asztalnál üldögéltek.
Fiús anyaként mindig elcsodálkozom azon, hogy mennyire mások a kislányok! Két és fél éves, gyönyörű barna szemekkel, magas, csacsogó hangon mosolyogva közli, hogy a fiúk nem engedik legózni. Aztán bemegy a szobába, és azt mondja a srácoknak, hogy: én is szeretnék veletek játszani. Mit lehet erre válaszolni? Szó szerint ezt: Te vagy a főnök, azt tesszük, amit mondasz!
Így kell a férfiakat az ujjunk köré csavarni 🙂
És persze aki már elmúlt két éves, és igazi nő, az szeret szép szoknyákban, lilás kiegészítőkben (fontos a szín) járni, és ha csak hozzájut valami sminkeszközhöz, akkor már használja is.
Ma reggel legalább a nyelv fele a tálon várt rám, gyorsan pástétomot készítettem belőle. Nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
1/2 füstölt, főtt marhanyelv
1 dl száraz vörösbor
1 ek libazsír
só, bors
1 kk majoránna
2 gerezd fokhagyma
2 ek mustár
A nyelvet felcsíkoztam, forró serpenyőben a libazsírra dobtam. Enyhén sóztam, de csak óvatosan, mert a nyelv különben is sós. Ráöntöttem a bort, és 5 percig pároltam. Nekem ennyi idő alatt teljesen visszasült zsírjára.
Késes robotgépbe tettem, erősen borsoztam, belenyomtam a fokhagymát, megszórtam majoránnával, rákanalaztam a mustárt.
Összeaprítottam, majd kenyérre kenve tálaltam. Még a férjem is imádta, pedig ő nincs oda a füstölt nyelvért.

4 hozzászólás a(z) “Füstölt marhanyelv” című bejegyzéshez

Nagyon jól éreztük magunkat köszönjük a meghivást csütörtökön visszavárjuk az egész családot !
Minden nagyon finom volt nagyon kellemes volt az este és a két fiatalember köszönése tette fel a koronát az estére a köszönés igy szólt a két 5 éves komoly férfi szájából ! “csoki-dzsoa”!!:-)Egy kicsit meglepődtünk de haladunk a korral……
Malka

Vélemény, hozzászólás?