Kategóriák
Egyéb kategória

Gorgonzolás dinnye capuccino


Bátraknak.
Tavaly kaptam ezt a receptet, miután egy másik dinnyés turmixot tettem fel. Annyira bizarrnak találtam a sárgadinnye és a gorgonzola italban való párosítását, hogy nem mertem kipróbálni. Pedig ha a dinnye kockára van vágva, akkor én is szeretem mellé a gorgonzolát, de hogy ehhez még tejszínhabot is tegyek, az egy kicsit sok volt.
Aztán a múlt héten fagyiztunk egyet Lila Fügével, és én gorgonzola fagyit kértem. Első pillanatban csalódott is voltam, mert semmi gorgonzola ízt nem éreztem, csak egy édeskés, krémes fagyi volt. Miután lenyeltem, maradt egy kevés gorgonzolás utóíz a számban, és nagyon tetszett! Akkor jutott eszembe a tavalyi e-mail a recepttel.
Egy ilyen forró napon tökéletes ebéd ez a különleges dinnyés ital jéghidegen.
Hozzávalók 2 nagy pohárhoz:
1 érett sárgadinnye
2 dl tejszín
5 dkg gorgonzola
1 csipet só
1 marék durvára vágott dió
1 lap zselatin
cayenne bors
A dinnyét megpucoltam, és botmixerrel habosra pépesítettem. Akinek van kedve, tehet bele egy kevés darált jeget is.
A zselatinlapot beáztattam, majd fél deci tejszínnel mikróban felolvasztottam. Nem kell forralni, csak langyosítani. Villával összetörtem a gorgonzolát, és a langyos tejszínhez kevertem. Végül az egészhez hozzáöntöttem a maradék tejszínt, sóztam, és szűrőn keresztül a habszifonba töltöttem. 2 patront csavartam bele, felráztam, és behűtöttem.
Ebből nyomtam a dinnyeturmix tetejére. Megszórtam dióval, cayenne borssal.
Igazán különleges, érdemes kipróbálni!

15 hozzászólás a(z) “Gorgonzolás dinnye capuccino” című bejegyzéshez

Bocs a habszifonba kerülő tejszínbe értettem bele a zselatint, csak nem akartam elhinni. Annyira furcsának tűnt. Ui. úgy képzeltem, hogy a hűtőben a zselatinos tejszín megköt és nem lehet kinyomni. Ha csak tartja a habot akkor OK. Üdv
medvedr

Gorgonzolafagyi – Barcelona. Kis dióval megszórva. A férjem imádta, én nem annyira. De lehet, hogy most tetszene.

Franciául én 2 évig tanultam. Nem igazán mernék megszólalni, bár már volt, hogy útba tudtam igazítani egy-két turistát. Viszont a "konyhanyelvet" megtanultam nagyjából és a recepteket teljesen jól értem. Imádom is a francia gasztro újságokat, amikor már kicsit unalmas a Good food…

Hu, ez tényleg bátor.
Sokszor gondolkodom azon, hogy ezek a receptek hogy születhetnek? Hogy született a rántotthús??? Véletlenül háromszor ejtették a húst különböző dolgokba? Mákunk van, hogy valaki ilyen béna volt, én hálát adok neki. 😀

Ott írja a recept alatt: a tejszínne került a habszifonba. Gondolom így jobban tartja magát a hab.

Eszter, ez nagyon izgalmasan hangzik. Örülök, hogy végül megcsináltad, és meg is osztottad. Nekem is ki kell próbálnom.

Vélemény, hozzászólás?