Kategóriák
Egyéb kategória

Gorgonzolás, gombás ragúval töltött zsömle

Utolsó adag erdei gombámat kerestem elő, lassan el kell kezdeni begyűjteni az újabbat. Nem akartam belőle az ezredik tésztát megfőzni, és most valahogy húsmentes korszakomat élem. Gorgonzolával, camembert-el, és tejszínnel dúsítottam, zsömlébe töltve megsütöttem, és egy zöldsalátát dobtam össze mellé. Könnyű fehérbort ittunk mellé. Nagyon jól esett!
Szombaton vár az erdő!
Hozzávalók:
50 dkg gomba (nekem rókagomba, és tinórú volt itthon)
15 dkg gorgonzola
10 dkg érett camembert
1 fej hagyma karikákra vágva
1 ek vaj
2 dl tejszín
só, bors
szerecsendió
kakukkfű
2 kk konzerv zöldbors
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
A vajon kicsit megpuhítottam a hagymakarikákat, sóztam, borsoztam, majd rádobtam a gombát. Pár percig pároltam, borsot tekertem hozzá, kakukkfüvet szórtam rá, és belereszeltem a szerecsendiót is. Rámorzsoltam a sajtokat, amikor elolvadt felöntöttem a tejszínnel, belekevertem a konzerv zöldborsot is, és egy percig forraltam. A petrezselymet csak akkor tettem bele, amikor már nem égett a serpenyő alatt a láng. kikapart zsemlébe töltöttem, majd 15 perc alatt forró sütőben megsütöttem. Tálalásnál meglocsoltam egy pici olívaolajjal, csak hogy igaza legyen a férjemnek, és tegyünk mindenbe olívaolajat 🙂 Illett volna még hozzá egy kevés fekete olajbogyó is, de nem volt itthon. Öreg hiba! Gyors, mégis fenséges vacsora.

10 hozzászólás a(z) “Gorgonzolás, gombás ragúval töltött zsömle” című bejegyzéshez

Nem vagy gasztrotulok!
Általában az olajbogyók környékén van a hiperekben, és vékony hosszúkás üvegben, “friss”, vagyis nem szárított bors, sós lében. 200 forint körül. Nagyon finom!!!

Eszter! Lehet, hogy egy gasztrotulok vagyok, de: mi az a “konzerv zöldbors”? Először azt hittem lemaradt egy “ó”, de már másodjára biztos nem véletlen (igaz, borsót nem igen látok a fotón, csak, ha akarok). Létezik konzerv zöldbors? Jé….
Ofélia

Vélemény, hozzászólás?