Kategóriák
Egyéb kategória

Gyomberes csirke

Ez volt az egyik tegnap készült étel. Hanukára terveztük, de ez csak azt jelenti, hogy olívaolajjal készül, és a téli hidegre való tekintettel kicsit csípős a gyömbértől és a chilitől. Fantasztikus illata van!
Nem először főztem már ezt, és mielőtt megkóstolják a vendégek, rendszeresen felteszik a kérdést, hogy mi lesz a köret? Nos, én nem szoktam ehhez köretet készíteni, szerintem elég hozzá a benne párolódott alma. Ha valaki mégis kevésnek találja, akkor legjobban rizs illik hozzá.
Hozzávalók:
2 fej hagyma
olívaolaj
4 alma
2 nagy csirkemell
4 dl fehérbor
10 cm-es gyömbér darab
10 szem boróka
só, bors
chili pehely, ízlés szerint
1 dl víz
Az olajon kicsit megforgatom a karikára szelt hagymát, majd rádobom az apró kockákra vágott csirkemellet. Sózom, borsozom. A gyömbért megpucolom, és gyufaszál nagyságú hasábokra vágom. Rádobom a húsra a borókával együtt, ráöntök egy deci vizet, lefedem, és félig megpárolom a húst. Az almát kicsumázom, majd negyedekre vágom. Hozzákeverem a húshoz, felöntöm a borral, és addig főzöm takaréklángon, amíg az alma teljesen megpuhul. A chili pelyhet csak a végén szórom rá.
Természetesen nyáron is nagyon finom, könnyű vacsora.

6 hozzászólás a(z) “Gyomberes csirke” című bejegyzéshez

Judit, nem tévedés a 10 cm, valóban jó gyömbéres lett.

Kati, a chilipehely nem valami ördöngősség, inkább csak a neve az. Szárított chil, ami mincs porrá őrölve, csak összetörve. Keleti fűszer

Vélemény, hozzászólás?