Kategóriák
Egyéb kategória

Gyömbéres, fokhagymás csirkecomb

philadelphia gyömbér21.jpgSzeretem télen a gyömbért, igaz amit állítanak róla, valóban átfűti az embert télen. Különben is valami nyavalya kerülgeti az egész családot, lassan egy hónapja nem igazán tudunk kijönni abból a köhögésből, amit a fiam hozott haza először. Úgyhogy a sok fokhagyma, és még több gyömbér szinte orvosságként is felfogható.
Unokatestvéremet vártuk vacsorára, akinek két nagy fia van, akik inkább a haverokkal múlatják épp az időt, mint a családdal, így biztosra vettem, hogy a “gyerekek” nem jönnek vele, de kiderült, hogy ezek vagy jó fej gyerekek (azok), vagy már kezdik kinőni a tiniséget, és néha mégiscsak jó az apjukkal rokonlátogatóba menni. Ez csak azért fontos, mert hét emberre hat csirkecomb jutott, és hát a köret se volt így valami bőséges. Még szerencsém, hogy a szósz annyira bejött nekik (vagy olyan éhesek maradtak), hogy kértek még kenyeret, és kitunkolták a maradékot.

Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
6 gerezd fokhagyma
kb. 2x annyi gyömbér, mint a fokhagyma
2 ek olívaolaj
só, bors
2 dl száraz fehérbor

1 doboz Philadlephia sajtkrém
kb. 1 kg gnocchi (lehet félkész is)
20 dkg olajbogyó
4 ek vaj

A combokat sózta, borsoztam. A gyömbért, a fokhagymát és a bort botmixerrel pépesítettem, majd a combok alá öntöttem az olívaolajjal együtt. Alufóliával lefedve a sütőbe toltam, és harminc percig fólia alatt, majd nélküle sütöttem tovább, míg a combok szép piros ropogósra sültek. Ekkor kivettem őket, és a tepsi aljáról összekapartam a gyömbéres, boros lét, amit leturmixoltam a krémsajttal.
A gnocchit nem kifőztem, hanem az olajbogyóval együtt megpirítottam a vajon, majd a combokkal együtt meglocsoltam a sajtszósszal.

3 hozzászólás a(z) “Gyömbéres, fokhagymás csirkecomb” című bejegyzéshez

Érdekes ez a gyömbér, csokis dolgokba, sütikbe, forró csokiba ugyanúgy használható, mint fokhagymával csirkecombhoz. Nem beszélve a gyömbérsörről 🙂 Nem túl rég kezdtem én is használni, de nagyon érdekes kajákat lehet összerakni vele. Kipróbálom ezt a szószt is, a tunkolás meggyőző érv 🙂 Itt nem próbálsz szerencsét? redir.ec/receptjatek

Szia! Kérhetnék egy kis segítséget? Nem vagyok konyhai fenomén és karácsonykor nálunk eszik férjem egész családja. Kinéztem ezt a receptet, nagyon finomnak tűnik. A gondom, hogy mindenki húsevő, kivéve férjemet, de két pici gyerek mellett két komplett fogást nem merek bevállalni. Van tipped, ebbe hús helyett mit lehetne beletenni neki?

Vélemény, hozzászólás?