
Beszélgettem Mirellével telefonon, megkérdeztem, ő mit főz, de hasonló válságban van mint én. Biztosan a tavasz teszi. 🙂
Tegnap reggel is csak azt tudtam, hogy natúr csirkemell lesz vacsorára. Aztán megnéztem mi is lapul az üres hűtőmben elrejtve, ami alkalmas lenne köretnek. Egy csomag réteslap várakozott arra, hogy egyszer almás-szilvás rétest süssek belőle, amihez nem volt minden itthon. Hagyma, és fokhagyma viszont mindig van, így nem lehetett más a köret, mint hagymás rétes.
Hozzávalók:
10 fej hagyma negyedekre vágva
1 marék mazsola
3 ek balzsamecet
olívaolaj
só, bors
rozmaring
kakukkfű
3 réteslap
kevés vaj a réteslapok közé
1 ek szezámmag (el is maradhat)
A hagyma negyedeket forró wokban (sima nagy serpenyő is megteszi) kevés olívaolajon, rázogatva félpuhára sütöttem. Félidőben ráöntöttem a balzsamecetet, sóztam, borsoztam, majd a végén a rozmaring levélkéket is rátépkedtem, és a kakukkfüvet is beleszórtam. A hagyma szépen karamellizálódott. Végül a mazsolát is belekevertem.
A réteslapokat egyenként megkentem megolvasztott vajjal, majd egymásra fektettem őket, egy enyhén nedves konyharuhán. Az egyik végébe halmoztam a hagymatölteléket, és a konyharuha segítségével feltekertem a rétest. A tetejét megkentem egy pici vajjal, és rászórtam a szezámmagot.
Előmelegített 200 fokos sütőben szép pirosra sütöttem, olyan 25 perc alatt.

Tegnap reggel is csak azt tudtam, hogy natúr csirkemell lesz vacsorára. Aztán megnéztem mi is lapul az üres hűtőmben elrejtve, ami alkalmas lenne köretnek. Egy csomag réteslap várakozott arra, hogy egyszer almás-szilvás rétest süssek belőle, amihez nem volt minden itthon. Hagyma, és fokhagyma viszont mindig van, így nem lehetett más a köret, mint hagymás rétes.
Hozzávalók:
10 fej hagyma negyedekre vágva
1 marék mazsola
3 ek balzsamecet
olívaolaj
só, bors
rozmaring
kakukkfű
3 réteslap
kevés vaj a réteslapok közé
1 ek szezámmag (el is maradhat)
A hagyma negyedeket forró wokban (sima nagy serpenyő is megteszi) kevés olívaolajon, rázogatva félpuhára sütöttem. Félidőben ráöntöttem a balzsamecetet, sóztam, borsoztam, majd a végén a rozmaring levélkéket is rátépkedtem, és a kakukkfüvet is beleszórtam. A hagyma szépen karamellizálódott. Végül a mazsolát is belekevertem.
A réteslapokat egyenként megkentem megolvasztott vajjal, majd egymásra fektettem őket, egy enyhén nedves konyharuhán. Az egyik végébe halmoztam a hagymatölteléket, és a konyharuha segítségével feltekertem a rétest. A tetejét megkentem egy pici vajjal, és rászórtam a szezámmagot.
Előmelegített 200 fokos sütőben szép pirosra sütöttem, olyan 25 perc alatt.

11 hozzászólás a(z) “Hagymás rétes” című bejegyzéshez
Szia Eszter!
Fantasztikusan néz ki ez a rétes! de két kiskölökkel a puttonyban, felmerül bennem a kérdés, ezt a fiad megeszi? mi a titok??? 🙂
Martus
Nagyon kreatív vagy. Hiába, hogy külön külön is szeretem ezeket, biztos egybe is szeretném, de eszembe se jutna ilyet kipróbálni.
ez gyönyörű :)…hétvégén ki is próbálom
Én szoktam a zöldséges rátesbe tenni besamelt, és gyakran kéksajtot is, vagy ha az nincs, akkor valami füstöltet.
Az almás szilvás rétesem, az tulajdonképpen sima almásrétes, sok dióval, és aszaltszilvával. Szerintem a meggyes, és a friss szilvás mellett az egyik legjobb rétes. Ja, és a barackos 🙂
szia Eszter!
ma kettős fronthatás van, ne csodálkozz semmin! 🙂
nekem is van egy adag üres réteslapom.hogy kell azt az almás-szilvás rétestölteléket csinálni?
alika
És milyen az, amikor kedved és ötleted is van?….
Cseveghetnénk arról, hogy a zöldséges rétesekbe szerintetek kell-e kötőanyag? Tojás, besamel stb.? Engem ez a kérdés régóta foglalkoztat.
Nagyon szép lett-nekem is gedvetlenségem van, de cserében farkas étvágyam…..és a rétesed nézve megint ennék valamit:)
GourmandLizard
Eszter!
Pontosabban a tavaszi fáradtság…(egy hete olyan vagyok, mint akit agyonvertek….), de ez a rétes azért szép eredménye a vélt válságnak. 🙂
Ahhoz képest, hogy nem volt semmi ötleted, elég jó lett :))
csuda szép