Kategóriák
Egyéb kategória

Háztáji

Elmondom mi újság. 
Az a helyzet, hogy mindig csodálkoztam, hogy képes a Homonna elviselni, hogy nincs kapuja. Jönnek is hozzá állandóan, de hát ugye neki bora van, amire kíváncsiak a népek, nekem pedig nincsen. Sőt, nem csak hogy borom nincs, de kapum is van. Zöld színű, három kőoszlop, és két kőház határolja. 
Már eddig is feltűnt, hogy hiába nincs csengőm, – direkt nincs, minek legyen, még csöngetnének rajta – valahogy mindig a jelét adják ha be akarnak jönni. Kiabálnak. Hogy jó napot kívánnak, otthol (igen, otthol) vagyunk-e.
Ha halljuk, akkor kimegyünk, köszönünk, megbeszéljük az ügyünket, aztán mindenki megy útjára. 
Ha nem halljuk, mert mondjuk hátul vagyunk a diófa alatt, ahol nem csípnek a szúnyogok, és még a légy se repked, akkor egyik esetben a váratlan vendég megy tovább a dolgára – ez a ritkább eset -, másik esetben bejön a kapun, – ez a gyakrabb történet.
Ha a kapu zárva, akkor kiemelik a nagykaput, hiszen tudják, hogy otthol vagyunk, csak hát nincs csengőnk. Ha a kapu csak becsukva van, de bezárva nincs, akkor egyszerűen bejönnek. És mi ezt tulajdonképpen nagyon is bírjuk. Mondhatnánk, hogy welcome, de maradjunk inkább az Isten hoztában. Egyelőre.
Így lett vasárnap málnánk.
Ülünk bent a szobában a gyerekkel, mikor hallom, hogy egészen biztosan valaki a kertben mászkál. Gyorsan kipattanok a konyhába és addigra már ott is állt egy nénike, kezében egy kosár málnával, és már mondta is a marketing szempontból csillagos ötös szöveget.
Málnám van eladó. Bio, mert soha nem volt permetezve. Kilója 700, és nyugodtan beteheti a mélyhűtőbe, ha sok lenne.
Naná, hogy vettem egy kilót. Kár, hogy nincs mélyhűtőm, mert akkor vettem volna többet is. Meg is beszéltük, hogy jön még máskor is, mint ahogy most is, és hozza az erdőbényei bio málnát. Alig várom, egy nap alatt betermeltük az első adagot.
Innen üzenem, hogy ha más van, azt is hozza nyugodtan, biztosan megegyezünk.
Ja, és a legjobb, ami velem ezen a nyáron történt, hogy már három “nyaraló” is megkereste a házunkat fotó alapján. Nekik rendszeresíteni fogok valami Fűszeres ajándékot, jöjjenek csak be érte a kapun nyugodtan, ha nyitva van!

6 hozzászólás a(z) “Háztáji” című bejegyzéshez

Lencsike, jobbulást Lacinak! Nagyon komoly tud lenni egy ilyen betegség felnőtt korban! Mi itt leszünk a BBM-n, úgyhogy gyertek! 🙂

Sz, van egy pici málnabokor a kertben, de szerintem meg vannak számlálva a napjai, mert túl pici a kert neki. Mindent nem tudok ültetni, pláne, hogy sokszor itt se vagyok, hogy leszedjem, amikor kell.

A miskolci piacon 1200 a málna!
Off: Sajnos a férjem olyan komolyan vette a betegséget, ami miatt nem mentünk hozzátok, hogy 3 napra felvételt nyert a BAZ Megyei Kh. Gégészetére, most jött haza szegény, sőt 5-én kapják ki a ludas manduláját. Majdnem a nyaralás bánta, de jófej doki elengedte a Balatonra. Hát így jártunk. Remélem, egy héttel a műtét után a bor, mámorra is elengedi. Remélem, ott lesztek! Bár már nem merek ígérni. Puszi.

Én csak azt irigylem, hogy nálatok TÉNYLEG nem jár szúnyog a diófa alatt????/na , ez jó kis mondat:DD/ Mert nekünk a diófa-szivarfa kombó alatt is jár, legyekkel együtt.
legközelebb beosonok:DD majd viszek valamit:)

Vélemény, hozzászólás?