Kategóriák
Egyéb kategória

A tzatziki versenyt elvesztettem

A döntéshozók asztala

Azért szüljön az ember gyereket, hogy aztán az első adandó alkalommal galádul hátbadöfje, elárulja, és leszavazza?! Csak mert más kaprot is tesz a tzatzikibe? Egyik este grilleztünk, és a veletlenül piknik alapon duplikálódott tzatziki versenyben csúfosan kikaptam. Köszönöm elsőszülöttem!

A döntőbizottság két főből állt, és Attilából, aki versenyezni akart. A két fő egy külön kiasasztalnál málnaszörpözött, és meglepően választékosan beszélgetett. Olyan szavakat használtak, mint legyél szíves, véleményem szerint, stb. Szerintem ez annak tudható be, hogy nem húszévesek a szüleik, de a férjem szerint mindig öregítem magunkat. Cukik voltak minden esetre és jól neveltek. Még a húst is megették.
A versenyen két pályamű indult. Kezdjük a nyertessel:
Érdemes figyelni a különleges díszítésre 🙂

Alkotóelemei:
uborka
sok citrom
rengeteg kapor
sok menta
joghurt
olívaolaj
fokhagyma
Külön kiemelném a tökéletes tzatziki állagot

Az ezüstérmes pályamunka a következő volt (pontosabban tudom idézni saját magamat)

3 uborka
4 gerezd fokhagyma
20 dkg feta sajt
2 dl tejföl
3 dl joghurt
1 csokor menta
pár csepp citromlé
olívaolaj
Mindkét pályázó kifejtette, hogy nagyon fontos, hogy a lesózott uborka alaposan ki legyen nyomkodva, hogy az alapanyagok frissek legyenek és legalább a zöldfűszerek a saját kertből származzanak. 
Azért saját védelmemben el kell mondanom, hogy azok a vendégek, akik este tíz után érkeztek, és a házigazda még nem tudta őket megfélemlíteni, azok kiemelték, hogy mennyire jobb az állaga az ezüstérmes tzatzikinek. Höhöhö. 
Tzatzikik mellé hajában sült krumpli, és sóval és borssal meghintett frissen grillezett hús dukált Homonna furminttal.

8 hozzászólás a(z) “A tzatziki versenyt elvesztettem” című bejegyzéshez

Uborka, só, joghurt, fokhagyma. Ennyi mit kell ezt túl bonyoltani. Joghurt, jó minőségű házi tejből, előtte egy éjszakán át lecsöpög, így lesz krémes és nem a tejföltől. Uborka lesózva az is csöpög egy óráig minimum, majd lehet összekeverni a fokhagymát a joghurttal és az uborkával. A titka szerintem azt, hogy mident csöpögtessünk le jól.

Nálam Te nyertél volna, nem szeretem a kaprot, és egyáltalán nem való a tzatzikibe!!!!!!!!!!! Nem is értem a fiadat, olvasson többet a görög kulináriáról, mert az ízlése nem autentikus. 🙂
Szerintem tökéletes a tied, a feta külön jó ötlet!!!
Kár, hogy nem kóstolhattam.
Üdv: Ildi

Vélemény, hozzászólás?