Kategóriák
Egyéb kategória

Hegyezhető csokoládé ceruza

Heuréka! Valaki kitalálta!
Írhatnám azt is, hogy más ötlete, ingyen adom 🙂
Aki szokott csokoládé forgácsot gyártani (én szoktam), az tudja, hogy igazából nem egy bonyolult dolog, de mégis pepecseléssel, idővel, maszatolással jár, ráadásul a forgács nem tárolható, mert összetörik, összeolvad.
Épp ezért jó lenne néha elő kapni pont annyit, amennyire szükségünk van, de ez lehetetlen. Japánban erre is megtalálták a megoldást. Hegyezhető csokoládé ceruza. Mindig csak annyit kell elforgácsolni, amennyire szükség van, kezdő, gyakorlatlan háziasszonyok is tökéletes eredményt érhetnek el vele, éééés szép.
Valaki nem gyártana Magyarországon is valami hasonlót? Persze nem bevonó masszából ám!

14 hozzászólás a(z) “Hegyezhető csokoládé ceruza” című bejegyzéshez

Nekem a zöldségpucolós módszerrel soha nem lesz ilyen szép hullámos, és vékony. Lehet, hogy pucolója válogatja?
Egyébként márványról szoktam késsel felkapirgálni.

Még palettát is lehet belőle készíteni. Fehér csoki, fehér chilis csoki, tejcsoki, feketecsoki, fehér mentás csoki. Amúgy meg tök mindegy csak csoki legyen. Stipi stopi minden étcsokoládés cerka.

Eszter 🙂
szerintem ezt meg lehet sk is csinálni, nem?
egy akármilyen faragó kell hozzá, megolvasztani a 70%os csokit, és utána kiönteni. ha négyzetes lesz, akkor is ugyanígy hegyezhető.

persze, ez így nagyon designos.

Vélemény, hozzászólás?