
Valami forró, házias, otthon hangulatot árasztó vacsorára vágytam gombaleves mellé. Ez majdnem hremzli,(hanukai zsidó, kóser krumplis étel, olyasmi mint a tócsni) lehetne adagonként serpenyőben sütni, de egyszerűen beletettem egy piteformába, és megsütöttem. Nagyon-nagyon finom lett, ajánlom időhiányban szenvedő édesanyáknak.
Hozzávalók:
8 szem közepes krumpli
4 alma
2 hagyma
20 dkg füstölt sajt
4 tojás
8 ek liszt
só, bors
1 zacskó sütőpor
A krumplit, almát, sajtot, és a hagymát a nagylyukú reszelőn lereszeltem, és elkevertem a liszttel, tojással, sütőporral, sóval, borssal. Olivaolajjal kikentem egy 25 centi átmérőjű formát, és belesimítottam a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt sütöttem szép pirosra.

8 hozzászólás a(z) “Hremzli (majdnem)” című bejegyzéshez
Nagyon jónak tűnik és egyszerű!!
Kifogom próbálni!!!!
Örülök, hogy ízlett! Csak azért majdnem, mert a hremzli nem formában sül, hanem serpenyőben, mint a lepcsánka.
Kedves Eszter !
Időhiányos nyugdíjasként most ettem meg 1 főre készítve. Fenséges ! Miért
majdnem ?
Ne haragudjatok, eredetileg benne volt a receptben, hogy mekkora forma, hány fokon, nem értem hová tünt, de pótoltam. 🙂
Valaki megette az utolsó pár sort.
M: csak időtakarékos, és nem lesz olajszagú az egész lakás.
Elkeverted.. és utána mi történt?
Mármint hány fokon, mennyi ideig, hogyan..
Kezdők is vannak ám 🙂 de már nem sokáig…
Beteg voltam, azért nem tudtam menni sehova, tegyél el nekem légyszi egy különösen szép példányt… Egy olyat, ami nyer az ipod-on…
🙂
De remek ötlet így egyben megsütni! 🙂
nagyon jól hangzik. simán beleömlesztjük egy formába és kisütjük? kevésbé gyakorlott lévén, mekkora forma és nagyjából mennyi idő? köszi!
Hát ez tök jó! Nagyon egyszerű, de isteninek tűnik, és az illata is jó letet. Ki fogom próbálni
Léna