Kategóriák
Egyéb kategória

Hremzli (majdnem)


Valami forró, házias, otthon hangulatot árasztó vacsorára vágytam gombaleves mellé. Ez majdnem hremzli,(hanukai zsidó, kóser krumplis étel, olyasmi mint a tócsni) lehetne adagonként serpenyőben sütni, de egyszerűen beletettem egy piteformába, és megsütöttem. Nagyon-nagyon finom lett, ajánlom időhiányban szenvedő édesanyáknak.
Hozzávalók:
8 szem közepes krumpli
4 alma
2 hagyma
20 dkg füstölt sajt
4 tojás
8 ek liszt
só, bors
1 zacskó sütőpor
A krumplit, almát, sajtot, és a hagymát a nagylyukú reszelőn lereszeltem, és elkevertem a liszttel, tojással, sütőporral, sóval, borssal. Olivaolajjal kikentem egy 25 centi átmérőjű formát, és belesimítottam a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt sütöttem szép pirosra.

8 hozzászólás a(z) “Hremzli (majdnem)” című bejegyzéshez

Elkeverted.. és utána mi történt?
Mármint hány fokon, mennyi ideig, hogyan..
Kezdők is vannak ám 🙂 de már nem sokáig…
Beteg voltam, azért nem tudtam menni sehova, tegyél el nekem légyszi egy különösen szép példányt… Egy olyat, ami nyer az ipod-on…
🙂

Vélemény, hozzászólás?