Kategóriák
Egyéb kategória

Hummusz másképp


Ez a kence már majdnem fetteh, ami rokona a hummusznak, de abba pitát is kéne darálni, én pedig megelégedek azzal a kenyér mennyiséggel, amire rákenem a hummuszt.
Nagyon egyszerű, 10 perc alatt elkészül, leszámítva a csicseriborsó főzési idejét, de azt meg is spórolhatjuk, ha konzerv csicserit használunk.
Hozzávalók:
1 csésze csicseriborsó megfőzve, vagy egy konzerv
2 dl natúr joghurt (igazán finom lesz, ha 4 dl joghurtot konyharuhába borítva kicsöpögtetek, amíg felére nem sűrűsödik)
20 dkg kesudió
2 gerezd fokhagyma
1 kk római kömény
só, bors
olívaolaj
citromlé ízlés szerint
paprika a díszítéshez
A kesudiót a római köménnyel száraz serpenyőben megpirítom, majd az összes hozzávalót turmixban, vagy botmixerrel a legkrémesebbre pépesítem. Ha túl sűrű lenne, lehet egy kicsit lazítani rajta a csicseri főzőlevével. Tálaláskor meghintem paprikával, és olívaolajat locsolok a tetejére. Pitával kínálom.

5 hozzászólás a(z) “Hummusz másképp” című bejegyzéshez

Bocsánat, de miért kell csicseriborsó konzervet használni? Vegyetek száraz borsót, amit beáztattok egy éjszakára, majd megfőztök. A borsó mellett tényleg a legjobb dolog a visszamaradt főzőlé, ami bármihez isteni alaplé lesz. Ha azt használsz víz helyett pl. zöldségleveshez v. rizottóhoz, össze nem mérhető eredményeket kapsz.

csicseriborsó konzerv lelőhelyek: török fűszeres a lehelen a lehel út felöli oldalon; ázsia bolt a nagycsarnok alagsorában; kínai zöldséges a rákóczi csarnok tér felöli bal sarkán, kint; kínai bolt a józsefvárosi piaccal szemközti oldalon a főbejárattól az orczy felé az első emeleten.

Vélemény, hozzászólás?