Kategóriák
Egyéb kategória

Itt főztök ti!

Éljenek a jó fej olvasók, akik lefotózták, és el is küldték a konyhájukról készült képeket. Íme, itt főztök ti, ilyenek a konyhák 2014-ben Magyarországon. Konyakiállítás nyeremény a poszt végén!

903294_518456488196067_724225042_o.jpgBliszkó Viktor konyhája az első, aki feleségével Eger mellett él. Ezt írja:
3 éve költöztünk a majd’ 100 éves parasztházunkba. Az eredeti konyhája természetesen nem a jelenlegi helyén volt. A mostaniban volt még egy közfal, amit már mi vettünk ki átalakításkor, így jött létre a jelenlegi mérete: az alapterülete 11,5 nm, a hossza 5 méter, ebből 4,4 méter a konyhabútor egy darabból elkészített pultja. Vanília, lineáris.
Mivel nagyon szeretünk főzni, befőzni, gyógynövényezni, ezért a konyha kiemelt szerepet kapott a házban. A ház stílusát és anyagait figyelembe véve alapvető igényünk volt, hogy valódi fa mindenképp legyen benne. Így született meg a bükkfa ajtó és bútorlap polcok kombinációja. A frontoknak és polcoknak tört világos színt akartunk, hogy növelje a térérzetet és ne sötétítse a konyhát. A pult színét a gerendázathoz választottuk, megadva így az összetartást. A sok súlyos sötétbarna komorságát megtöri a vi
dám, színes csempe. A két ablak kitűnő adottságát kihasználva az egyik alá a mosogató, a másik alá a főzőlap és sütő kerülhetett. Bár van külön kamránk is, nagyon szeretjük a két óriási tároló fiókunkat.
A konyhát a bátyám készítette. Ez a harmadik konyánk, amit megcsinált, minden költözéskor egyet. Ez viszont – bízunk benne – sokáig marad. 

arrow-right.png

Ágoston Judit ezt írja a konyhájáról, ahol igazán komoly sóletfőzés is folyik:
Nem kicsi,de a méret adott volt-viszont így a kamra probléma is megoldva! 🙂
Nagyon szeretem-télen kisebb étkezések,reggelik,kávézások,dumálások helye (is)!

Anna így ír a birodalmáról: Nem tudom, hányszor tíz konyháról kaptál már fotókat, de itt van még egy. 🙂
Pici, 5 négyzetméteres, függőfolyósóra néző, lestrapált albérleti konyhánk van, belőle nyíló 0,8 négyzetméteres spájzzal. A pult mindig kevés, és arra gondolni sem lehet, hogy egy étkezőasztal is elférjen benne. Néha nagyon utálom szegényt, néha meg szeretem és örülök neki, hogy lassan sikerül “személyre szabni”. Még hiányzik belőle az állandó szőnyeg, mert a mostani megviseli a mosógépet: csak olyankor terítem le, ha az egy éves Pöttömünk segít főzni.

Berecz Krisztina birodalma:
Méretét tekintve tipikus panel: 2 x 3,5 m, szóval nagyon pici, de mi még örülhetünk, errefelé vannak kisebbek is. Amikor ideköltöztünk 5 éve, teljesen szétbombáztuk az egész lakást, így a konyhát is, és teljesen újjá építettük. Nagy gondban voltunk a szerencsétlen méretei miatt, az ikeás programmal akárhogy sakkoztunk, nem tudtunk olyan variációt összeállítani, mellyel maximálisan kihasználhattuk volna a helyet. Így aztán asztalossal csináltattuk meg, és azóta is imádom ezt a konyhabútort. Nálunk van ugyan egy helység a spájz számára, mivel azonban a mosógép is a konyhaszekrényben van, a hűtő már sehogy se akart elférni a konyhában, így lemondtam a spájzról és oda került a hűtő. Ezért a konyhaszekrénybe (az ablak melletti részbe) lett beépítve egy kihúzható kamrapolc alul és felül.
Az asztal és a székek összecsukhatóak, így a családtagok ill. vendégek számához tudjuk igazítani őket: kinyitjuk vagy összecsukva tároljuk.

Deák Kriszti szerint mini, de szerintem nagyon otthonos konyhája.
Panelkonyha, 2×2,5 m, minden, de tényleg MINDEN megoldható benne, kezdve a kolbásztöltéstől, a befőzésen át az aszalásig, kenyérsütés, szappanfőzés, és amit csak el tudsz képzelni. Mini, de imádom és napi szinten használom, szimbiózisban élek a konyhámmal.

Farkas Ági és László konyhája: A mi lakásunk egy 10 emeletes házban van és 49 m2.Az eredeti konyha 2,50×1,60 nagyságú volt, amiből a kamraszekrény is elvett egy jó darabot.Ezért találtuk ki, hogy a fürdőszobát és a konyhát megcseréljük. A csere mellett szólt az is, hogy a konyhának volt egy normális méretű ablaka!!
Az előszoba szekrényt megszüntettük, a fürdőszoba  az előszoba és a nappali területét falbontással egybenyitottuk.Így jutottunk egy normális méretű konyha-ebédlő-nappalihoz. Mivel már csak ketten lakunk a lakásban nagyon kényelmes és bátran hívhatunk vendégeket , mert 8-10 ember is elfér.

Gerleiné Zsuzsi igazán szerencsés, a férje egyben az asztalosa is!
Nagy örömömre szolgált ez a poszt, hisz falusi vendéglátóként a vendégházunkban,  valamint saját házunkban is, és férjem révén, asztalosként is érintve vagyok a kérdésben. (Legtöbb asztalos megrendelésünk konyha témában fordul elő, így igazolom, amit írtál, hogy az építtetők a konyhára nagy figyelmet fordítanak.) Ezért felhívásodra küldök fotókat mai magyar konyhákról: 1. a vendégházunkban lévő, akár L-alakúnak is nevezhető, hisz egy térben van az étkezővel, (első három kép) 2. a saját lakásunkban lévő 20 nm-es konyháról, (1 kép) és  3. a legutóbbi, városi polgári családi házba készült konyhabútorunkról.(2 kép)  Klassz lenne, ha sikerülne az a megálmodott poszt a mai magyar konyháról:)) – És zárójelben megjegyzem, hogy az is nagy igazság, hogy bizony, kifelejtődnek a tervezésnél kamrára vonatkozó négyzetméterek:((( Még nálam is csak 1,5 négyzetmétejut a garázsfeljáróban polcokra…:(( www.bodzas.hu www.egycseppbodzas.blogspot.com

Cs. aki hamarosan eladja a házát, ezért megkért, hogy nevet ne írjunk hozzá. Ő lenne az én konyhám. Bevallom én nagyon szeretek itt főzni. Van helyem, karnyújtásnyira vannak a kellékek, fűszerek. A kép jobb sarkában van a hűtő és mellette ez a kis pad, ahová odaülhetnek a családtagjaim vagy a vendégek, így beszélgethetünk főzés közben. A pad alatt szelektíven gyűjtöm a papírt és műanyagot, amit 1-2 naponta viszek ki a szelektív kukákba. A pad mögött található szelektív szemetes már a mosogató alá került.
A konyha szekrény tetején van egy pár Nagyszülőktől örökölt konyhai mérleg, szódásüveg, daráló, amiért semmi pénzért nem válnék meg.
A legtöbb családi ünnepet nálunk töltjük, mert a hátam mögött van az étkező ahol ha kinyitjuk az asztalt, 12-en is elférünk. A konyha előtt van még egy hatalmas terasz amit tavasztól őszig használunk és sütögetünk a kertben. Sajnos kirepültek a gyerekek így el kell adnunk a házat, mert nagyon nagy már nekünk. A következő konyhám is hasonló lesz, csak más lesz a mosogató, Domsjöt szeretnék, fehér konyhával. De ez még a jövő zenéje. 

Magyar Timi már Oxfordból írt a magyar konyhájáról, és külön öröm, hogy a felújításról is küldött fotókat:
A blogodra a Kicsihazon keresztul jutottam, amit nem veletlenul kovetek. 🙂
Az en konyham 3,5m x 2 meter volt, egy tipikus 4 emeletes, a 60-as evekben epitett beton hazban, a XXII kerulet legelejen. A konyhabol lecsiptek eredetileg egy 80×100 cm-es WC-t, amit kivettem onnan es betettem a furdobe, igy nagyobb lett a konyha es nincs benne se reggelizo bar, se asztal. Az meg a nappaliba kerult be etkezonek.Mivel a lakas felujitas alatt van es a konyha csak 85%-ban van keszen, meg nem lathato a vintage/country vonal benne, de mar alakul. Ime az en tipikus magyar-sved-angol konyham, sajat magam tervezte terrel es butorral. 🙂 Én is az L-alakot reszesitettem elonyben –  ahogy irtad – az eredeti csik konyha nyomora es a “mini asztalka-ket szekkel” csendelet helyett. 🙂 2,5 meteres konyhaban, ha tuzhely is mosogato is van ebben a 2,5 meterben, nem tudom hova akartak konyhapultot es fozo feluletet biztositani az okos tervezok. A mosogato pedig az ablak ala kerult, ahogy minden angliai es sok skandi orszagban is. 🙂

Pap Kata konyhájára rögtön rávágta Dávid fiam, hogy neki ilyen kell 🙂
“Mindig vágytam egy szép és kényelmes konyhára, és tavaly nyáron végre lehetőségem volt megtervezni a konyhámat, amit egy remek asztalos elkészített nekem. Úgy készült, mint gombhoz a kabát, mert először a porcelán ajtó gombok voltak meg, és az egész konyha látványa ahhoz találódott ki. Az elrendezést főleg az adott kiállások határozták meg, ebben nem volt nagy mozgástér. De jól használható, kényelmes, főleg, mert minden kis ficak ki van használva. Ja, és van külön kamrám is, de azt nem fotóztam le, mert nagyon nagy a kupi :)”
http://www.papkata.hu 
http://www.papakata.blogspot.com

Takács Helga konyhája: A kis egyszerű kamerámmal nem tudtam egy fényképre rátenni az egészet. 30 éve épült, a bútor 20 éve ilyen, a tetejét karácsonykor lecserélte a férjem. Én is jobbnak tartanék egy nagyobb konyhát, de a falak -sajnos – nem helyezhetőek át.

 

Tisza Krisztina konyhája. Ő nem írt semmit, beszéljenek helyette a képek.

1797265_215749995293274_1737049601_n.jpg

Korocsolán Kriszti konyhája. 
Mi itt főzünk mindenféle földi jót. Szeretjük mert minden kézre esik, az ajtó a kertbe nyílik. Vidéken élünk. https://www.facebook.com/levendula.feher

1957421_612238982163009_1759398049_n_1.jpgTóthné Sevecsek Marcsi konyhája.
A kép nem mostani kb. 6 éves,de ma is ilyen annyi változtatással, hogy van benne mosogatógép. Nagyon szeretem, ma sem csinálnám másképp. Vágyam a konyha pult volt, amit nagyon szeretek. Sok minden elfér benne, mindkét oldalról lehet pakolni bele, belső oldalon mély fiókok vannak.Jól lehet rajta dolgozni,hétköznap itt szoktunk étkezni is. A sütőt is nagyon szeretem, hogy felül van. Remélem hasznos infók számodra 
 Üdv. Marcsi

És végül Merci barátnőm konyhája, amit nemrég adott el. Amellett, hogy gyönyörű, Merci nagyon ért a fotózáshoz is.

És akkor újra nyeremény! Remélem ettől a kis válogatástól csak még jobban megjött a kedvetek a konyhákhoz. Gyertek jövő héten a konyhakiállításra. Újra 5 páros belépőt sorsolok ki holnap reggel. Írjatok a nyeremeny kukac fuszereslelek pont hu címre, hogy melyik konyha volt a kedvencetek!

Konyhakiállítás
2014. február 28 – március 2.
Budapest Sportaréna
www.konyhakiallitas.hu 

9 hozzászólás a(z) “Itt főztök ti!” című bejegyzéshez

Érdekes, mindegyik szép konyha, szívesen venném bármelyiket, de EGYIK SEM IKEA bútor. Nem is tudom mit esztek rajra. (Az enyém sem, de nem küldtem fényképet, nem akartam égni valamilyen ócska, nem trendi IKEA-s konyhabútorral.:-)
Nyuci.

Először is köszönöm, hogy az én konyhám is itt lehet!Az enyém példálul ikea belsővel rendelkezik,bár a külső nem az, és a munkapult is ikeás :)A fiokok is ikeások ami például szerintem nagyon jó minőségű. Az ajtófékezőknek (amik szintén ikeások)is nagy hasznát veszem, mert ha akarnám sem tudnám az ajtókat
csapkodni 🙂

Az én tetszési sorrendem:

1.Cs.aki eladja a konyháját, tágas, barátságos.
2.Tisza Krisztina konyhájában a színek harmóniája.
3.Merci konyhája, igazi boszorkány konyha, vagány. Minden passzol, még a székek is/ami nem mindegyiknél mondható el:-)

Vélemény, hozzászólás?