
Hozzávalók:
2 fej hagyma
Olívaolaj
2 dl húslé
1 dl fehérbor
15 dkg füstöltsajt
Só, bors, szerecsendió, babérlevél, kakukkfű
Olívaolajon karikára vágott hagymát dinszteltem, felöntöttem a húslével, és a fehérborral. Dobtam bele egy babérlevelet, és a kakukkfüvet. Addig főztem, amíg a hagyma teljesen szétfőtt. Ekkor beleszórtam 15 dkg füstölt sajtot. Sózatm, borsoztam, szerecsendióval fűszereztem. A bor elmaradhat, de a marha is abban főtt, úgyhogy nagyon illett hozzá.
Ezt öntöttem a kelbimbóra. Szerintem úgy jó főzni a kelbimbót, hogy már lobogva forró vízbe dobjuk, és 5 pec után jéghideg vízbe tesszük át. Így megfő, de mégis ropogós marad.

6 hozzászólás a(z) “Kelbimbó füstöltsajt mártással” című bejegyzéshez
Szia Eszter!
Ha azóta sem a kedvenced a kelbimbó, ajánlom a következő receptet: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2171/brussels-with-hazelnut-and-orange-butter Egyszerűen ZSENIÁLIS!
Kipróbálom! Mi marhasülthöz eszünk szintén kelbimbót,úgy, hogy megfőzöm, lerakom kivajazott jénaiba, rá szerecsendiós tejföl többféle reszelt sajt,és jól megsütöm.
Gratula az első helyhez
GRATULÁLOK,remélhetőleg elsőként az estiskola pályázatán elért ELSŐ HELYEZÉSÉRT!!ÉLJEN, ÉLJEN!!!
A farnkfurti leves nagyon jó ötlet, köszönöm!
A kelbimbó finom levesbe/nek, kb. mint a frankfurti leves, és nagyon finom sütőben megsütve, kevés fűszeres olajban megforgatva, lefedve kell sütni. Utána mehet rá a sajtmártás, tuti siker. 🙂
De jó, én ezt megcsinálom egy tűzálló tálban, a tetejére szórók még + sajtot, és megsütöm. Tegnap vettem egy kilónyi kelbimbót, nagyon kapóra jött a recepted. Biztos, hogy a bort se hagyom ki.
Ildikó