Kategóriák
Egyéb kategória

Saláta férfiaknak

Előre bocsánatot kérek mind az olasz, mind az indiai konyha szerelmeseitől. Egészen biztosan nem illik a csapatiba rucolát tenni, de nagyon finom lett. Olyannyira, hogy másnap is ez volt a vacsoránk, mert a férjem ezt kérte! Nem egy nullkalóriás darab, de tele van rosttal, és a sok fűszer miatt egy szolidabb mennyiség után is olyan érzésünk volt, mintha sokat ettünk volna.
Hozzávalók a csapatihoz (palacsinta sűrűségű tésztát kell kapni):
liszt
víz

6 “szem” sáfrány
Hozzávalók az öntethez:
1/2 csésze vöröslencse megfőzve
3 dl joghurt
só, bors
1 chili apróra vágva
2 tk garam maszala
olívaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma felaprítva
1/2 fej hagyma apró kockákra vágva
Serpenyőben szárazon megpirított fűszerek és magok:
1/2 ek fekete mustármag
2 tk koriander
1 tk római kömény
2 ek fenyőmag
1 ek tökmag
1 ek lenmag
Érdemes letakarni, mert a mustármag pattog, miközben pirul. Először a lencsét kevertem bele a joghurtba a többi hozzávalóval, az olívaolaj, és a citromlé kivételével. Megpirítottam a magokat, majd a forró serpenyőben kisütöttem a csapatikat. A rucolát összekevertem az olajjal és a citromlével, beletettem a csaptiba. 4-5 ek öntetet kanalaztam rá, majd rászórtam a magokat, félbehajtottam.

4 hozzászólás a(z) “Saláta férfiaknak” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?