Kategóriák
Egyéb kategória

Kelbimbó füstöltsajt mártással

A kelbimbóval nem vagyok annyira jóban, mint a brokkolival, de próbálkozom. Önálló fogásként még nem állja meg nálunk a helyét, de egy hatalmas marhasült mellé már szívesen fogyasztjuk. Azért legalább a próbálkozásért megitéltem magamnak egy jó pontot, és a család többi tagja se panaszkodott, úgyhogy a héten is megpróbálok majd valami újat belőle, kevesebb hússal.
Hozzávalók:
2 fej hagyma
Olívaolaj
2 dl húslé
1 dl fehérbor
15 dkg füstöltsajt
Só, bors, szerecsendió, babérlevél, kakukkfű
Olívaolajon karikára vágott hagymát dinszteltem, felöntöttem a húslével, és a fehérborral. Dobtam bele egy babérlevelet, és a kakukkfüvet. Addig főztem, amíg a hagyma teljesen szétfőtt. Ekkor beleszórtam 15 dkg füstölt sajtot. Sózatm, borsoztam, szerecsendióval fűszereztem. A bor elmaradhat, de a marha is abban főtt, úgyhogy nagyon illett hozzá.
Ezt öntöttem a kelbimbóra. Szerintem úgy jó főzni a kelbimbót, hogy már lobogva forró vízbe dobjuk, és 5 pec után jéghideg vízbe tesszük át. Így megfő, de mégis ropogós marad.

6 hozzászólás a(z) “Kelbimbó füstöltsajt mártással” című bejegyzéshez

Kipróbálom! Mi marhasülthöz eszünk szintén kelbimbót,úgy, hogy megfőzöm, lerakom kivajazott jénaiba, rá szerecsendiós tejföl többféle reszelt sajt,és jól megsütöm.
Gratula az első helyhez

A kelbimbó finom levesbe/nek, kb. mint a frankfurti leves, és nagyon finom sütőben megsütve, kevés fűszeres olajban megforgatva, lefedve kell sütni. Utána mehet rá a sajtmártás, tuti siker. 🙂

De jó, én ezt megcsinálom egy tűzálló tálban, a tetejére szórók még + sajtot, és megsütöm. Tegnap vettem egy kilónyi kelbimbót, nagyon kapóra jött a recepted. Biztos, hogy a bort se hagyom ki.
Ildikó

Vélemény, hozzászólás?