Kategóriák
Egyéb kategória

Kenyérmártás


Most kalácsból.
Ez az egyszerű, mégis nagyon finom mártás igen népszerű Angliában. Általában kenyérből készítik, ennek semlegesebb az íze az édeskés kalácsnál, de a báránysült elbirta ezt az édességet. Ha kalácsból készül, fontos, hogy ne bolti, esetelg vanília vagy citromaroma ízű kalácsból legyen, mert az tönkreteheti az egész ebéd ízét!

Hozzávalók:
3 dl tej
1 dl tejszín
1 kis fej vöröshagyma
10-12 szegfűszeg
2 babérlevél
1 csipet szerecsendió
só, bors ízlés szerint
12 dkg fehér kenyérmorzsa (kalács
1 ek hideg vaj

A hagymába tűzzük bele a szegfűszeget, majd a tejjel felöntve főzzük tíz percig a babérlevéllel, szerecsendióval, sóval, borssal. Zárjuk el a lángot és hagyjuk teljesen kihűlni.
Szűrjük le, forrósítsuk fel, keverjük hozzá a morzsát és zárjuk el a lángot.
Öntsük hozzá a tejszínt és keverjük bele a hideg vajat. Ha szükséges fűszerezzük.
Az angolok gyakran készítik vadhús mellé is, ilyenkor mazsolát is főznek bele a kenyér mellé.

5 hozzászólás a(z) “Kenyérmártás” című bejegyzéshez

Nekem tetszik ez a mártás, egész más, mint az eddigi mártások amiket kóstoltam, olyan tipikus angolnak tűnik, bread pudding, bread mártás 🙂
Viszont azt megkérdezhetem, hogy a krumplit a képen milyen módon készítetted? Nyálcsorgatóan guszta!

Vélemény, hozzászólás?