Kategóriák
Egyéb kategória

Koncertajánló: Csík zenekar (x)

to2t_source.jpgNem titok, ez a bejegyzés bizony promóció, méghozzá a Csík zenekar évzáró koncertjét hivatott kicsit reklámozni. Mért mi családilag nagyon bírjuk Csíkékat 🙂 Valahogy szívesen borozgatnék egyszer Csík Jánossal, azt gondolom róla, hogy igazán jó társaság lehet egy ilyen lazulós estéhez, de ahogy elnézem a zenekar koncertnaptárát, lehet, hogy nem jutna ideje vacsorázni.

Egy szó, mint száz, mi ott leszünk a koncerten, (ez lesz az első Záli nélküli estém, nagyon izgulok, de főleg édesanyám izgulhat, aki majd vigyáz rá!) gyertek ti is!

Csík zenekar óévbúcsúztató nagykoncert

SYMA Csarnok, 2012. december 29. 20.00
Vendég: Presser Gábor, HOBO

Jegyek itt vásárolhatóak.

csoportkep.jpg

Mai világunk zenei élete rendkívül sokszínű, nemcsak a műfajok, stílusok, hanem az előadók sokaságát tekintve is. Ennek a színkavalkádnak egyik igazán érdekes és izgalmas színfoltja, Magyarországon immár 23 éve működő Csík Zenekar, amely elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója.

Ezeket az éveket elsősorban a népzene megismerésére, tanulására, majd később továbbadására szánták koncerteken, táncházakon Magyarországon és külföldön egyaránt. Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan, de kellemes élményt. Ezt a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott, igazán érdekes és sikeres ötvözésével bátran mondhatjuk, hogy egy új műfaj megteremtésével hozta létre.

Ezelőtt a rockzene erősítette magát a népzenével, a Csík Zenekar muzsikájában a népzene kebelezi be a rockzenét, megtartva a népzene autentikus értékeit, az emberi gondolatok, érzések szép gyümölcseit, és látva a mai változó világunkat mozgató pop és rockzene sok embert megérintő sodró erejét.

A Csík Zenekar munkássága azonban nemcsak ilyen szempontból érdekes, hiszen éppúgy fontos számára a könnyű műfajon túl a klasszikus zene világa is.

Magyar neves zeneszerzőink közül Kodály Zoltán életművét tisztelve, megalkotta az „Örökségünk” című műsorát, melyben szimfonikus zenekarral, kórussal és táncosokkal mutatja be, egymással párhuzamba állítva, azokat a zene és kórusműveket, a magyar nép életében született táncokat, dallamforrásokat, amelyek Kodály Zoltánt is alkotásra késztették és amire büszkék lehetünk szerte a világon.

A zenekar tagjai (a képen balról jobbra):
Makó Péter – fúvós, Majorosi Marianna – ének, Barcza Zsolt – cimbalom / harmonika, Bartók József – bőgő,
Csík János – hegedű, Szabó Attila – hegedű, Kunos Tamás – brácsa

Vélemény, hozzászólás?