Kategóriák
Egyéb kategória

Konyhabolt!!!

Már többször telesírtam az internetet, amikor nem találtam sehol a városban valamilyen fontos, praktikus, vagy csak egyszerűen hirtelen szükséges konyhai felszerelést.
Ilyenkor mindig az maradt a mentségem, hogy Bécsben kapható, de mire épp Bécsben jártam legközelebb, addigra már valami másra volt szükségem.
Biztosan minden olyan konyhabolond, mint én, órákat tud eltölteni katalógusok nézegetésével, hogy aztán fájó szívvel tegye le azokat, mert nem szállítanak Magyarországra, vagy ha igen, akkor a postaköltség több, mint maga az áru.
Ezért nem volt nekem eddig komoly kuglófforma gyűjteményem, bagett sütő lemezem, karácsonyi pudingformám, és még sorolhatnám, hogy mi mindenem.
Nem rég viszont megnyitott a KOOKTA a Pozsonyi út 16-ban az Újlipót városban.
Na kérem, itt aztán van minden! De ami nincs, arról van katalógus, és beszerzik.
Tavaly télen nem kaptam egy normális pástétomos edényt. Itt van olyan, aminek leszedhető az oldala, hogy tökéletesen tudjuk szeletelni, és ősszel lesz kerámia is.
Sütikiszúró formákból most éppen a vitorlás hajó, kampókéz-faláb kalózzal a kedvencem, de vannak pudingformák, vágódeszkák, salátás tálak, keverntyűk-kavarantyúk, felfújt formák, tortaformák, muffin papírok, borsőrlők, avokádó szeletelők, spagetti mérők és olyan dolgok is, amikről nem tudom, hogy micsodák 🙂
Sőt, halkan jegyzem meg, hogy persze katalógusok is vannak, amiből rendelnek.
Gyerekkoromban évekig gondolkodtam azon, hogy az éttermekben miért hívják a besamellel és sajttal sütött dolgokat csőben sültnek, mikor csövet nem láttam sehol. Megjegyzem anyu se tudta, és elintézte azzal, hogy már nagyon régen ez a neve az ilyesminek. Itt viszont kapható végre cső. Nem bonyolult dolog, nem is értem, miért nem lehet máshol is venni, de én még sehol nem kaptam!
Jaj, és végre a konyhámban tudhatom életem első Emily Henry cocotte-ját, ami nem zöld, hanem éjfekete! Egyenlőre még csak simogatom, de a vacsorát már abban főzöm!
Amikor Mademosiell-től kaptam a vajformázót, legalább 30 levelet kaptam, hogy hol lehet ilyet beszerezni? Már tudom a választ, hasonló a Kooktában kapható!

47 hozzászólás a(z) “Konyhabolt!!!” című bejegyzéshez

WoW! Augusztusban fizu után megyek haza Pestre családot látogatni, azt hiszem teszek egy kisebb kitérőt az üzlet felé és a fél fizetésem elköltöm náluk. 🙂

Ajándéklistát lehet náluk csinálni? Mert akkor a karácsonyit gyorsan elintézném. :)))

C'est la vie, Mademoiselle, mert szerintem meg ez a kettő volt erős (nem meglepő módon névtelenül):

"Ági, aki főz,
te ezt nem értheted!
Van Újlipót város, éa vannak az egyéb helyek. És ez az Újlipót közepén van!"

"ezek a termékek tényleg ekkorát durrannak otthon???

megnéztem a honlapot és szinte semmit nem találtam rajta, amit külhonban egy nagyobb szupermarketben ne lehetne megvenni, szóval ez ott a Pozsonyi úton nem az extraklasse.
… vajformázót minden falusi bolhapiacon utánad dobnak fillérekért."

Az egyik ezért, a másik meg azért.

Ez a bolt meg valóban nagyon jó, főleg, hogy majd lehet tőlük a neten keresztül is vásárolni.

Azért ez a "nagytudású külföldi" kicsit erős volt… A "külföldiek" is képesek ám finoman szólni, ha valami elírást látnak a posztban.

Nagyon jó a bolt amiről írtál Eszter, ajánlani fogom én is 🙂 Hogy vált be a kokott? Úgy működik mint az öntött vas, vagy inkább úgy mint a római tál?

Amúgy szerintem ezek a cuccok messze nem kaphatók minden szupermarketben itt kint sem, kivéve talán pont az Emile Henry-t, de annak sem minden termékét. Szuper holmik, alig győzöm végigböngészni 🙂

Hahó! Mi van itt?!

Most beírom ide a

http://www.cloneshit.hu/

által megfogalmazott, aztán a JUDAPESTEN alkalmazott moderálási elveket, amiket alkalmazok is:

“Ez a blog nem a te szájtod. Itt nem te vagy az úszómester és nem te szabod a játékszabályokat. Hanem mi. Ha mi azt mondjuk, hogy itt így és így szabad úszni (kommentálni) akkor így és így szabad úszni (kommentálni). Azért, mert mi vagyunk az úszómesterek így menedzselik a medencét, mert végülis az úszómesterek a tulajok és õvék a medence, így perszehogy õk menedzselik.”

“Óvakodj az offtopik megnyilvánulásoktól. Egy úszástípusokról szóló bejegyzésben az úszástípusokról értekezõ kommentálók közé beröfögni egy traktorszerelésrõl szóló kommentárt offtopiknak számít. Nem hiába szól egy adott témáról egy bejegyzés, az író valószínûleg azzal kapcsolatban kíváncsi a véleményekre, ne akard besüllyeszteni nem odaillõ kommentárral, hogy végül mindenki a traktorszerelésrõl beszéljen a végén. (gy.k.: Nem te dobod fel a témákat.)”

“Vigyázz a nyelvedre. A témához passzoló, de nagyon szélsõséges megnyilvánulásokat nem szoktuk tolerálni. Minden véleményt szívesen látunk, még akkor is ha az a miénkkel nem is feltétlenül egyezik. Mindenki elmondhatja amít gondol, amíg a fentieket betartja.”

“Igyekezz nem megbántani másokat, mert a végén anyázás lesz belõle vagy megremeg a kezünk a kommentárod fölött. Tudod, a balhés alakokat ki szokták szedni a medencébõl.”

Nézd, ez itt Lipócia, te meg a luxemburgi Auchanról téped a szád, mikor nagyon jól tudod, hogy az itteni Auchanban semmi ilyesmi nem kapható. Jó érzés belénk rugni?
Gondolom pontos válaszod van arra is, hogy mit csinálnak rosszul a magyarok…

miért gondolod, hogy csontszáraz?

Nem dicsekvésből írom, de egy Michelin-csillagos étteremben láttam először ilyen formázott rizottót Ausztriában, életemben olyan krémes-ízletes rizottót még nem ettem! 🙂

A csőben sült elnevezésről én is úgy tudtam, sütőben sült, csak nem tudtam, mi az összefüggésük? Eszter, biztosan kitalálsz valamit arra a csőre! Nekem egy / két / vaslábasra fáj a fogam. Kb. 6-7 éve Békéscsabán láttam egyet, azt hiszem 6ezer ft. volt, de az a nagyságú most már biztosan jóval 10 e.ft. fölött van. Akkor még nem akartam annyira, most bezzeg akarnám!

Nem akarlak elkeseríteni de annak a csőnek nem sok köze van a csőben sütéshez. Ui. ahhoz nem kell semmiféle cső. 🙂 Egy kis félrefordítás eredménye a csőben sült, egyszerűen sütőben sültet jelent. Rohr = cső, de a sütőt is jelenti német nyelvterületen.

Ettül függetlenül biztosan csoda dolgokat fogsz tudni varázsolni vele. Pl. rizottót formázni tányéron, stb.

Hat, nalunk is rohadt draga a vajformazo (Svajc), es az Emily Henry az mindenhol Emily Henry, sehol nem supermarket kategoria. De te biztosan mashol elsz…
Jo, hogy vegre otthon is nyilnak a jo kis uzletek, szerintem a csoagolssal van meg baj.

ezek a termékek tényleg ekkorát durrannak otthon???

megnéztem a honlapot és szinte semmit nem találtam rajta, amit külhonban egy nagyobb szupermarketben ne lehetne megvenni, szóval ez ott a Pozsonyi úton nem az extraklasse.
… vajformázót minden falusi bolhapiacon utánad dobnak fillérekért.

Vivi

Eszti,

hétfőn ebéd közben? :-))

Holnaptól vasárnapig egy 10 és egy 12 éves kölökkel a Zemplén rendes oldalán (:)))) leszek egy villany és víz nélküli kutatóállomáson.

Túlélőtábor, másszuk meg és főzd magad rojektekkel. Ők persze még nem tudják, h az én legelső bogrács gulyásom is lesz a pénteki vacsora, dehát ilyen az élet. :-))

Zp

Pont tegnap blogoltam egyet én is erről az üzletről, mert a szavam is elakadt, amikor a bigyóblogon megláttam a termékeket. Csudijók, de az áruk nagyon üt. Itt kinn Angliában is lehet kapni ezeket, de bavallom őszintén egy keverőtál-szettért sajnálok 40Ł-ot. Így csak álmodozom, és várom, hogy mikor lesz újra szülinapom 🙂
Szép napot!

Gratulálok első Emile-edhez 🙂 Vigyázz rá nagyon, nekem sikerült egy rossz mozdulattal megrepesztenem a tetejét, még egyben van, hála az égnek, de azóta sem tudok kifacsarni egy pótdarabot a cégből 🙁 Így csak óvatosan használom.

Ez tényleg aljas volt ;-). Azért az a konyhafelszerelés bolt se rossz, ami a Gerlóczy kávéház közelében van, meg nem mondom milyen utcában, a sarkon. Elég profi a választékuk, szóval eddig is vehettél volna sok mindent és náluk is van rengeteg katalógus…

Vélemény, hozzászólás?