Kategóriák
Egyéb kategória

Kukorica krémleves??? Recept kerestetik!

Egyszer évekkel ezelőtt, mikor hazaértem a munkából, a férjem azzal fogadott, hogy hallott egy nagyon finom krémleves receptet a rádióban, szerinte mi is főzzük meg. Hegyi Barbara mesélte, ő pedig Törőcsik Maritól tanulta. Akkor nem csináltuk meg, azóta pedig elfelejtettük. Összesen két hozzávalóra emlékszem, a kukoricára és a Camping sajtra. Egy szó mint száz, csináltam ma egy levest, de elég gyengécske lett. Gyorsan sütni kellett hozzá egy pár kovászos kiflit, füstölt sajttal és chillivel. Igy már finom a leves, de ez csak a feltét érdeme. Nem ismeri valaki az eredeti receptet?

Én így csináltam: vajon megfonnyasztottam egy fej hagymát, ráöntöttem egy doboz kukoricakonzervet. Felöntöttem húslével és tejszínnel. A végén egy kis só, bors, szerecsendió, pici chilli, és egy füstölt sajtos Camping sajt. Botmixerrel krémesítettem.
Mi hiányzik?

4 hozzászólás a(z) “Kukorica krémleves??? Recept kerestetik!” című bejegyzéshez

az én tapasztalatom szerint a krémlevesek sorsa a zöldséghez adott víz / alaplé mennyiségén múlik. akkor lesz telt ízű, ha a zöldséget épp csak ellepi a víz, hiányzó lé-mennyiséget majd a tejföl/joghurt/tejszín pótolja mixeléskor. és mindenképpen kell bele valamilyen “levesbetét”, hogy ne legyen túl egynemű, unalmas az étel, pl. pirított mandula, dió, kenyérkocka…
szóval az én tippem: semmi sem hiányzik, sőt! a húslé lehetett túl sok.:)

lányom kedvence a kukoricaleves; fagyasztott kukoricát megfőzöm és összeturmixolom úgy h maradjanak szemek is benne, joghurtos habarás, vaj, petrezselyem só, bors. olivaolajban pirított kenyérkockákkal tálalom.
sztem nálad a mixelés hiányzik! 🙂

Vélemény, hozzászólás?