
Annyira bejött nekünk a múltkori kuszkuszos kenyér, hogy a mostani zsömlébe kukoricadarát sütöttem. Érdekes módón, hiába töredéke a kukoricadara mérete a kuszkusz golyóhoz képest, mégis keményebb maradt, sütés után is lehetett érezni. Erre vágytam! Annyira jó, ropogós lett!

25 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg kukoricadara
1 kk sikér
1 kk tejsavó por
2 kk só
1 kk méz
¼ kocka élesztő
2 dl langyos víz
Az élesztőt megfuttattam a mézzel a vízben, majd alaposan kidolgoztam a tésztát (20 percig dagasztottam). Negyven percig kelesztettem 35 C-os sütőben, majd 6 kis bucit formáztam belőle. Egy pillanatra vízbe mártottam, és kukoricadarába hempergettem. 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt sütöttem meg.

8 hozzászólás a(z) “Kukoricás buci” című bejegyzéshez
Eszti ez egyszerűen tökéletes, kipróbálom, úgy sajnálom, hogy csak most találtam erre a kis bucira:) Köszönöm a receptet. Fruzsi
Cserke, Eszter, ti csak ne diétázzatok. Gondolkodni lehet felőle, de a megvalósítást hagyjuk. Ti szépen főzzetek csak finomakat!
zsuzska
Jaj, egy rendes férfi! Hajrá!
ilyet lehet csinalok a baratnomnek
Ne is mondd Cserke, egy cipőben járunk!
Nagyon barátságos darabok. Nekem viszont diétáznom kellene…
Egy kevés gyakorlat, és neked is menni fog!
Annyira irigyellek, hogy ilyen gyönyörűeket tudsz sütni. És látszik, hogy olyan könnyű, hogy majd elrepül!