Kategóriák
Egyéb kategória

Kumquat halálcsillag, Dávid a food stylist

Már írtam régebben, hogy volt egy év, amikor Dávid semmi mást nem evett, mint húslevest sok cérnametélttel, zsömlét, de csak bolti változatban, spagettit olívaolajjal, és túró rudit.
Ez kb. egy évig tartott.
Próbáltam én mindent: a legjobb ételeket tettem elé, megkíséreltem kitalálni, hogy miket szerethet egy gyerek, nem adtam neki mást, csak azt amit mi is ettünk, stb.
Erre az utóbbira esküdött mindenki, mondván, egy ideig majd válogat, de aztán úgy is megéhezik, és enni fog, gyerek nem halhat éhen, stb, stb.
Az az egy vígasztalt akkoriban, hogy arra gondoltam, az oviban legalább biztosan megeszi amit a többiek, igaz ott tejterméket nem adnak a gyerekeknek, de ez legyen a legnagyobb probléma, majd megpróbálom valahogy pótolni. Igenám, de az oviban se evett, és ott meg azt gondolták, hogy otthon eszik. Két hétig tudtam tartani magam ahhoz, hogy nincs más, csak amit elé teszünk, de annyira lefogyott, hogy kénytelen voltam befejezni a gyerekkínzást. Ebben az időszakban vált Dávid egyébként nagy olívaolaj szakértővé, ha ugyanis fél évig olívaolajos tésztán él az ember, akkor nagyon nem mindegy az olaj minősége! 🙂
Aztán javulni kezdett a helyzet, mostanra kiderült, hogy a gyerek nem vega, sőt kedveli a fasírtokat és húsgombócokat, általában a legtöbb levest, néhány főzeléket, sőt a salátákat is. Nem akar sajtot és tejfölt enni, de szerintem ennyi dili minden gyerek ízlésébe belefér.
Újabban már ott tartunk, hogy nem csak jó étvággyal megeszik dolgokat, de recepteket is kitalál. Az egyik annyira kerek és minden hozzávalója összeillő, hogy vasárnap el is készítjük majd közösen, és fel is teszem ide a blogra.
Különben nagyon vicces, hogy pont a blog miatt, Dávid sok evéssel kapcsolatos kérdést kap, amire teljesen szakszerűen meg is tud felelni. Úgy meséli a sütemény hozzávalóit, mintha ő sütötte volna, ismeri a zöldfűszereket, és utálja a Maldon sót. Sőt, miután megkóstolta a Kumquat-ot, rájött, hogy a legjobb, ha egy Halálcsillag részeként használja fel.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy a séfek milyen evők voltak gyerekkorukban?

4 hozzászólás a(z) “Kumquat halálcsillag, Dávid a food stylist” című bejegyzéshez

van egy kisfiú az osztályban, ahol tanítok, ő csak és kizárólag vajas kenyeret eszik. És egy-két édességfélét, illetve műkajákat a Mekiből- de ezt nagyon ritkán hagyják neki… 8 éves, remélem, ő is kinövi majd 🙂
Néha rá tudjuk venni, hogy kóstoljon meg ezt-azt ebédkor, múltkor is ízlett neki a paprikás csirke szaftja, de csak lenyalogatta a kanálról, "rendesen" nem kért belőle…ki érti ezt?

engem is az asztal körül kergettek, mert nem akartam megenni a Maldon sót…
A nagyobbikom néha SEMMIT nem evett, most 22 és fél éves, tehát mégis működnek a gyerekek, minimál kajával is. "Csak" ki kellett várni, bár néha hullott a hajam…

Vélemény, hozzászólás?