Kategóriák
Egyéb kategória

La Petite Francaise

Tegnap délután Meir barátom telefonált, és izgatott hangon közölte, hogy egy valódi kis ékszerdobozra lelt, amit nekem is látnom kell.
Délben fel is szaladtam hozzá, és elvitt a La Petite Francaise-be, egy picike francia delikáteszbe a Rumbach Sebestyén u. 7-be. Nem tévedett, kár lett volna kihagynom.
Beléptünk az üzletbe, ahol franciául beszélgettek többen, és Meirt már törzsvendégként üdvözölték, pedig még csak harmadszor járt ott. (Nekem a sarki kisközértben három év után kezdtek el előre köszönni) Ajánlom minden magyar kereskedőnek, hogy ugorjanak be ide egy szendvicsre (kacsamáj kacsazsírral például), vagy egy epertortára egy jó kávéval, és figyeljenek öt percig.
A boltot ketten viszik, egy kedves francia házaspár. A hölgy minden portékájáról tudja az összes információt, mindenhez ajánl egy receptet, mindig mosolyog, és mindenkihez van egy pár jó szava. És az a tündéri akcentus! 🙂
A férje készítette az aznapi ajánlatot, vagyis a mandulás tésztát, benne vanília krémmel, rajta friss, illatos eprekkel. És nem titok a recept!
Közben ámultam-bámultam a választékon.
Rengeteg féle-fajta só, ecetek, olajok, csokoládék, borok, sajtok, felvágottak, csecsebecsék, édességek, dobozkák, kosárkák, konzervek, libamáj pástétomok, fűszerek, ami csak eszünkbe juthat ha a Francia gasztronómiára gondolunk. A csokoládé krémekről nem is merek írni…
Az árut persze Francia országból hozzák, és már három éve a Rumbach Sebestyén utcában árulnak. Nos ezen meglepődtem, mert gyakran járok arra, de eddig még nem figyeltem fel a boltra, igaz a cégér még csak most került ki az ajtó felé. Szerintem, ha épp nem is kell vennünk semmit, akkor is megéri beszaladni egy igazán jó kávéra, vagy csak egyszerűen egy baguette-ért.
Mindössze két perc a Deák tértől, vagy az Astoriától.
Tessék csak tessék!

24 hozzászólás a(z) “La Petite Francaise” című bejegyzéshez

Gesztenyemassza… 😉

RS utcába ezekután mindenképp el kell menni, ma tudtam meg, hogy van ott egy jóféle Panton is (ahol fényvisszaverős matricát is tartanak). Na, ezt azért ne egyétek meg, csak mondom (a biciklizősöknek főleg). 🙂

Jé de érdekes. Nekem kb. egy hónapja ajánlotta egy barátom, azóta hozott különböző csokikkal bevont mandulákat, meg olajbogyó-variációkat.. mind isteni.
Én is régóta tervezem a látogatást, akkor ott találkozunk 🙂

a rumBACH János Sebestyén utcában dolgozom és naponta elhúzok a kis bolt előtt. majd benézek, kösz a tippet. hihetetlen egy környék. a fémhulladék átvevő a teli bevásárlókocsit útközepén toló hajléktalannal, a leppukant Otto Wagner-féle zsinagóga (külföldiek zarándokhelye) és a La Petite Francaise 50 méteren belül. és még nem is említettem az RS9-et.

Mimke, remélem csak alami véletlen volt.
Orsi, Meir ma úgy ment le reggelizni, hogy előtte írt egy emilt, hogy van-e már baguette. Szerintem így lesz torta is 🙂
de minden nap van valami finomság.

celeszter egy valamit kifelejtett az írásból. Eszter megkérdezte lehet e fotózni, majd fotózott rendre. A távozásnál közölte a hölggyel, hogy hova készítette a fotókat. Szerényen megjegyezte, hogy a fűszer és lélek, amire a hölgy azt mondta ” a napokban kapta meg a címet, mert a barátnője felhívta rá a figyelmét”. Tehát Celeszterünket már ott is ismerik, azaz a blogját.

ez az epres fotó most elérte a lelkem mélyét….
éééén is illllyet szeretnéééék!!!
moooooooooost!!!

(közben röhögök itt ezen a blogsporton, azt írja “identitás választása”…. néha olyan szívesen választanék valami más identitást….)

Vélemény, hozzászólás?