
Na mindegy, hipp-hopp, és egy hét alatt meg is javították.
Múlt héten valaki írta, hogy nem nagyon készítek halat. A gyenge pontomba talált!
Ennek több oka van, de igaz, ami igaz, nem vagyok egy halszakács.
Először is, eléggé válogatós vagyok hal ügyben. A pontyot akkor se tudnám megenni, ha csak az lenne a földön. Leütöm, megpucolom, elkészítem, de egye meg más…
A pisztrángot szeretem, az már volt is talán kétszer a blogon.
A lazaccal úgy vagyok, mióta a nagynéném hozott az Alaszkában élő nagybátyám által kifogott valódi lazacot, hogy inkább nem.
Tudom, sok-sok hal létezik még, de az ihlethez nekem legalábbis halpiacon kell sétálgatnom, az meg momentán elég kevés van errefelé.
De most mégis a kosaramban landolt két szelet lazacfilé.
Végső egyelést tartottam a céklák között, ezért hazakerült jó pár reteknyi cékla, sok-sok zölddel, és a sárga cukkíni is ontja a terméseit.
Tehát, a halon kívül minden a kertből származik. Sokkal jobban esik így a legegyszerűbb zöldség is!
Hozzávalók 2 bőséges adagra:
40 dkg lazacderék
4 kicsi cukkíni (nekem sárga cukkínim volt)
4 bébicékla
10 zsenge céklalevél
1 citrom
5 zsályalevél
rozmaring levélkék
olívaolaj
só, bors
2 ek vaj
A cukkinit felkarikáztam, a céklát uborkagyalun legyalultam. Forró serpenyőben kevés olajon külön-külön megsütöttem a zöldségeket, sóztam, borsoztam, nyomtam rá egy pici citromot, és tálalásig melegen tartottam.
Vajon besütöttem a lazacot. A lazacnak nem kell sok, pár perc elég is oldalanként.
A céklalevelet elturmixoltam olívaolajjal, sóval, borssal, zsályával, rozmaringgal, sok citromlével, és a citrom negyedének levével. Ezt tettem a lazac tetejére.
15 hozzászólás a(z) “Lazac idénypesztóval” című bejegyzéshez
Eszter,
nem gond, nem atyámfiai.
Csak gondoltam hátha valakinek éppen erre van szüksége (volt róla már szó korábban, hogy nehéz ezt-azt beszerezni), és elfér két pincészet-ajánló meg Mari néni standja a piac sarkában mellé…
Azokat is megírtam volna, ha tetszik.
LOL!
Különben a Malackaraj védelmében el kell mondani, hogy bár valóban Anna pl. dolgozik az Indexnek, de nem szakács, hanem egyszerű háziasszony. Tehát a blog totálisan amatőr. Az igaz, hogy minden nap kint van a zindex főoldalán.
De most itt más a téma
Muhaha!
Ezmekkorakurvajó!
Zoltán, mivel én pár sorban leírtam öt, általam olvasott blogról a véleményem, ezért a végeredmény nem az én listám. Én csupán egy voltam a több száz szavazó közül, az öt általam jelölt blog egyébként nincs is mind a listában, és amelyik mégis, azok sem az én sorrendemben, de ez ebből a szempontból teljesen mindegy.
Lehet, hogy a verseny úgy lenne fair, ahogy írja, de én csak a Fűszeresen hozhatok döntéseket, a HVG-ben sajnos nem :-), úgyhogy ezt a véleményt nekik kéne megírni.
Judit, pár napig fent hagytam, de most törlöm, ne haragudj.
Reklám. Ami nem baj, csak azokkal szemben nem szép, akik fizetnek érte.
Kedves Eszter!
Talán nem ártana közölni a nagyérdeművel-ha már véleményt mondasz és zsűrizel-hogy a malackaraj személyében-blogjában-nem egy nőt tisztelhetünk,hanem egy egész profi újságíró csapatot,akik az indexen is szerkesztenek.Javaslom,hogy legközelebb legyen egy goldenblog az amatőr és egy a profi gasztroblogoknak,talán így lenne fair,nem?
Tisztelettel
Kovács J. Zoltán
Már azt hittem baj van.
A halról jutott eszembe, hogy halászlét kéne főzni a hétvégén. Icus
mióta nem kapok a Rozsnyó környéki patakokban frissen fogott,megtisztított,lapuba csomagolt pisztrángot,már azt se nagyon kívánom.Kiskertem sincs,tehát lazac ide,lazac oda csak annak örülök,hogy olvashatlak a blogodon.
Már aggódtam! :)) Én sem vagyok egy halrajongó, de a tiedet szívesen megkóstolnám! :))
Na ez az! Sokkal finomabb az alaszkai, és utána ez a bolti tenyésztett izé, nem éppen a legjobb…
Mi a baj az alaszkai lazaccal? Úgy tudom a vadon élő lazac sokkal finomabb mint az aquakultúrás tenyésztett lazac.
medvedr
NA VÉGRE!
Nem ér csak úgy eltünni, google ide vagy oda!
Már magamnak is
Holnap, holnapután Erdőbényén vagyok.
Navégre! Már hiányoztál.
zp