Kategóriák
Egyéb kategória

Lazac idénypesztóval

Régein írtam, mert a Google (aki már nem is a barátom!) elrontotta az összes blogspotos blog egyéni domain-re irányítását, ami többek között azt eredményezte, hogy a feedem is lehalt.
Na mindegy, hipp-hopp, és egy hét alatt meg is javították.
Múlt héten valaki írta, hogy nem nagyon készítek halat. A gyenge pontomba talált!
Ennek több oka van, de igaz, ami igaz, nem vagyok egy halszakács.
Először is, eléggé válogatós vagyok hal ügyben. A pontyot akkor se tudnám megenni, ha csak az lenne a földön. Leütöm, megpucolom, elkészítem, de egye meg más…
A pisztrángot szeretem, az már volt is talán kétszer a blogon.
A lazaccal úgy vagyok, mióta a nagynéném hozott az Alaszkában élő nagybátyám által kifogott valódi lazacot, hogy inkább nem.
Tudom, sok-sok hal létezik még, de az ihlethez nekem legalábbis halpiacon kell sétálgatnom, az meg momentán elég kevés van errefelé.
De most mégis a kosaramban landolt két szelet lazacfilé.
Végső egyelést tartottam a céklák között, ezért hazakerült jó pár reteknyi cékla, sok-sok zölddel, és a sárga cukkíni is ontja a terméseit.
Tehát, a halon kívül minden a kertből származik. Sokkal jobban esik így a legegyszerűbb zöldség is!
Hozzávalók 2 bőséges adagra:
40 dkg lazacderék
4 kicsi cukkíni (nekem sárga cukkínim volt)
4 bébicékla
10 zsenge céklalevél
1 citrom
5 zsályalevél
rozmaring levélkék
olívaolaj
só, bors
2 ek vaj
A cukkinit felkarikáztam, a céklát uborkagyalun legyalultam. Forró serpenyőben kevés olajon külön-külön megsütöttem a zöldségeket, sóztam, borsoztam, nyomtam rá egy pici citromot, és tálalásig melegen tartottam.
Vajon besütöttem a lazacot. A lazacnak nem kell sok, pár perc elég is oldalanként.
A céklalevelet elturmixoltam olívaolajjal, sóval, borssal, zsályával, rozmaringgal, sok citromlével, és a citrom negyedének levével. Ezt tettem a lazac tetejére.

15 hozzászólás a(z) “Lazac idénypesztóval” című bejegyzéshez

Eszter,

nem gond, nem atyámfiai. 🙂

Csak gondoltam hátha valakinek éppen erre van szüksége (volt róla már szó korábban, hogy nehéz ezt-azt beszerezni), és elfér két pincészet-ajánló meg Mari néni standja a piac sarkában mellé…
Azokat is megírtam volna, ha tetszik. 🙂

Különben a Malackaraj védelmében el kell mondani, hogy bár valóban Anna pl. dolgozik az Indexnek, de nem szakács, hanem egyszerű háziasszony. Tehát a blog totálisan amatőr. Az igaz, hogy minden nap kint van a zindex főoldalán.
De most itt más a téma 🙂

Zoltán, mivel én pár sorban leírtam öt, általam olvasott blogról a véleményem, ezért a végeredmény nem az én listám. Én csupán egy voltam a több száz szavazó közül, az öt általam jelölt blog egyébként nincs is mind a listában, és amelyik mégis, azok sem az én sorrendemben, de ez ebből a szempontból teljesen mindegy.
Lehet, hogy a verseny úgy lenne fair, ahogy írja, de én csak a Fűszeresen hozhatok döntéseket, a HVG-ben sajnos nem :-), úgyhogy ezt a véleményt nekik kéne megírni.

Kedves Eszter!
Talán nem ártana közölni a nagyérdeművel-ha már véleményt mondasz és zsűrizel-hogy a malackaraj személyében-blogjában-nem egy nőt tisztelhetünk,hanem egy egész profi újságíró csapatot,akik az indexen is szerkesztenek.Javaslom,hogy legközelebb legyen egy goldenblog az amatőr és egy a profi gasztroblogoknak,talán így lenne fair,nem?
Tisztelettel
Kovács J. Zoltán

mióta nem kapok a Rozsnyó környéki patakokban frissen fogott,megtisztított,lapuba csomagolt pisztrángot,már azt se nagyon kívánom.Kiskertem sincs,tehát lazac ide,lazac oda csak annak örülök,hogy olvashatlak a blogodon.

Vélemény, hozzászólás?