Kategóriák
Egyéb kategória

Mézes csirkenyárs

Húst ígértem hússal, kóser témában, de meglágyult a szívem, legyen hús sok zöldséggel. Köretként sült cékla, petrezselymes, fokhagymás gerslivel. Mind a két növény mostohagyermeke a magyar konyhának, pedig teljesen máshogy is elkészíthető, mint a cékla savanyúság, vagy a gersli sóletnek való felhasználása. Szerintem sokkal jobb ízű a hántolt árpa, mint a barna rizs, és minden benne van, ami a rizst egészségessé teszi, mégis ritkán tálaljuk köretként. A cékláról pedig el kell mondjam, hogy a cékla savanyúság gondolatától is rosszul vagyok, még a szaga is rossz érzéssel tölt el, nem úgy, mint a sült cékla, ami mennyei eledel. Vékony hasábokra vágva, pici olívaolajon, enyhén megsózva kell megsütni. Érdemes ugyanezt zellerrel is kipróbálni, jó alternatívája a sült krumplinak.
Hozzávalók a csirkenyárshoz:
2 csirkemell vékony csíkokra vágva, fokhagymás pácban egy éjszakát pácolva
Olajbogyó
2 cukkíni, zöldséghámozóval hosszú, vékony csíkokra metélve
Só, bors
Méz
Egy csirkemell csíkot megkentem mézzel, majd rátettem egy cukkíni szeletet. Hullám formában felszúrtam egy bambusznyársra. Utána egy olajbogyó következett, majd megint hús cikkínivel. Serpenyőben alacsony lángon megsütöttem. Gyakran kell forgatni a méz miatt, nehogy odaégjen!
Gersliből a leves is nagyon finom!

Eredetileg a Judapesten.

7 hozzászólás a(z) “Mézes csirkenyárs” című bejegyzéshez

Szia Eszter!
Ez a recept…hmmmm, nagyon tuti!
Imádom a céklát, Anyukám házi tormás céklája verhetetlen.
Jó, hogy írtad a sült céklát, mindenképp ki fogom próbálni.
Üdv: Lekvároskukta

Vélemény, hozzászólás?