
Ez a „pogácsa” egy valódi „tegyünkbelemindent” recept. Még csak pogácsaszaggatót se látott, ezért hasonlít inkább egy gombócra.
Hozzávalók (ezek voltak itthon):
40 dkg főtt, áttört krumpli
40 dkg liszt
¾ Doboz kukoricakonzerv
2 tojás
3 ek tejföl
1 ek libazsír, vagy vaj
1 kocka élesztő
1 ek méz, vagy 1 tk cukor
1 dl tej
Só, bors
2 ek chili fűszerkeverék, vagy valami csípős
A töltelékhez:
30 dkg juhtúró
1 ek erőspista
3 gerezd fokhagyma
Az élesztőt a tejben a mézzel elkevertem, majd egy picit hagytam, hogy felfusson. A tészta hozzávalóit összegyúrtam, de a kukoricát nem tettem bele. Letakarva egy órát pihentettem, majd beledolgoztam a kukoricát is. Vizes kézzel kis gombócokat formáztam belőle, hagytam még pihenni fél órát, majd 180 C fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem. Mikor kész lett, még forrón ketté vágtam, és megtöltöttem egy-egy kanál juhtúróval.
Eredetileg a Judapesten.
3 hozzászólás a(z) “Mindentbele pogácsa” című bejegyzéshez
Annamari:
Szerintem babbal még lehet, hogy jobb is!
Tami: na, hennázni éppen, azt nem szabad! 🙂
És szabad a szombat bejövetele után hennázni, kéremszépen? 🙂
Te, hogy ez mekkora ötlet! Kukoricám éppen nincs itthon, de van babkonzervem szerintem azzal is nagyon jó lesz. Alig várom, hogy hazaérjek! A férjem el lesz ájulva, imádja a csípőset. Nem volt durva ez a sok fokhgyma egy leánybúcsún? 🙂