Kategóriák
Egyéb kategória

Olívás tészta

Szombaton unokatestvéremnél ebédeltünk, olívás tésztát Hanuka jegyében. Szerencsénkre nem kapott szárított paradicsomot az egyik hiperben, ezért el kellett mennie a Culinárisba. Ott viszont két féle is volt, fantasztikus minőségben. Nem csináltunk túl bonyolult tésztát, mindössze pár hozzávalóból meglett, és pont ezért most is igaznak bizonyult, hogy a kevés néha több! Talán az egyetlen fontos dolog az, hogy mindenből nagyon jó minőségűt érdemes használni.
Olívaolajon picit megdinszteltünk 8 gerezd felaprított fokhagymát. Hozzáadtuk a szárított koktélparadicsomot, és az ollóval felaprított másik féle paradicsomot is. (Nem keveset, sokat: olyan 35 dkg lehetett együtt a kettő.)
Egy kevés oregánó, frissen őrölt bors, és akár késszé is nyilváníthattuk volna, de nem találtatott eléggé fokhagymásnak. Ezért friss, apróra vágott fokhagymát még dobtunk a tésztára, de akkor már elzártuk alatta a lángot. Közben lereszeltük a parmezánt is, és remek rozék társaságában megettük az egészet.
Annyira, de annyira jó volt!

4 hozzászólás a(z) “Olívás tészta” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?