Kategóriák
Egyéb kategória

Parázson sült csirkecomb

Ilyen gyönyörű napsütésben az embert hívogatja a kerti sütő. Mivel a zöld fűszernövények a bazsalikom kivételével mind túlélték a telet (bazsalikomot pedig már ültettünk, elég nagy a család fogyasztása belőle), adja magát, hogy mivel pácoltam a csirkecombokat. Csontos húsokat szerintem legalább két napig kell pácolni, és utána lassú tűzön, távol a parázstól több mint egy órát sütni. A nagy középső csontot így is kivágtam, nehogy véres maradjon a közepe. Imádom a sok fűszernövény illatát érezni, miközben néha rá-rá csöppen a parázsra a pác! Mostani pácba a következők kerültek:
Friss kakukkfű
Friss rozmaring
Friss bazsalikom
Friss zsálya
Fokhagyma
Zöld citrom héja
Zöld citrom leve
Bors

Száraz fehérbor
Olívaolaj
Amikor a combokat rátettem a rostélyra a megmaradt páclébe kevertem egy pici mézet és felaprított chilit. Miután mind a két oldala sült 10-10 percet, ezzel kenegettem. Azért nem a pácba raktam rögtön a mézet, mert akkor sokkal könnyebben megég a hús. Zöldsalátával ettük.

4 hozzászólás a(z) “Parázson sült csirkecomb” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?