Kategóriák
Egyéb kategória

Parmezános gombóc

parmezanos gomboc2.jpgA tiroli szalonnás gombóc húsmentes, extra változata. Míg az eredeti inkább köret, ez maga a főétel. Nagyon laktató étel, este hat után tilos!
A parmezán nem valami olcsó sajt, ha megtehetitek, ne sajnáljátok rá a pénzt, de hétköznap valami olcsóbb sajt is megteszi helyette.

Hozzávalók:
3 db zsemle
2 tojás
1,5 dl tej
10 dkg csiperke
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk szárított kakukkfű
2 ek vaj
1/2 kk őrölt szerecsendió
só, bors

4 ek vaj
4 dl tejszín
10 dkg frissen reszelt parmezán
1 ek őrölt trombitagomba por (esetleg el is maradhat)
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A zsemléket apró kockákra vágjuk, a tojásokat elkeverjük a tejjel, és a zsemléhez adjuk. Negyed óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük, hogy mindenhol beigya a tojásos tejet.
A csiperkét nagyon apró kockákra felaprítjuk. A hagymát nagyon finomra vágjuk. Serpenyőben vajon megfonnyasztjuk a hagymát és a gombát, majd ráreszeljük a fokhagymát is, végül az egészet összekeverjük a beáztatott zsemlével. Fűszerezzük, majd vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Közben a vajat megolvasztjuk, és erre szedjük a kifőtt gombócokat. Rázogatva enyhén megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, amit előzőleg elkevertünk a fokhagymával, gombaporral és a fűszerekkel. A tetejére szórjuk a sok parmezánt, amit enyhén elkeverünk, de csak úgy, hogy a gombócok tetején is maradjon belőle. 10 percre grill alá toljuk.
parmezanos gomboc1.jpg 

 

8 hozzászólás a(z) “Parmezános gombóc” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?