Kategóriák
Egyéb kategória

Pészah falun

Nem egyszerű az életünk, de nem kell csodálkozni, hogy a pészahi szünetre esett pészah, ezért mi Erdőbényén lehetünk. Itt nem hiányzik a kenyér, a bolti szeletelt, amit pedig a Szerencsen vettünk múlt héten, arról csak itthon derült ki, hogy valamilyen ételfestékkel sárgított “burgonyás” izé.
Tehát, egy olyan konyhában próbálom átvészelni a pészahot, ahol csak halványan pislákol a láng a gáztűzhelyben, négy napig lavórban mosogattam, de végre mára van víz! Igen, víz! Micsoda öröm, el se hinném Budapestről, hogy ennyire hiányzik a mosogatógép, az elektromos tűzhely, és igen, leginkább a tágas, tiszta konyha. A héten kimeszelünk, és remélem nemsokára megérkezik a konyhabútorom is, de sajnos a sütőt nem bírja le a vezeték, a mosogatógépet pedig az összetákolt “vízrendszer”. Na mindegy, lesz itt még normális konyha, csak ki kell várni 🙂 A legfurcsább a bojler, ami éjszaki áramra van kötve, ami annyit tesz, hogy éjjel felfűt. Ha nappal kifürödjük a vizet akkor bizony volt meleg víz, nincs meleg víz estig.
Furcsa dolgokat hoztam magammal: gyertyatartót igen, borospoharat nem. Attila megmentett minket, tegnap hozott magával a bor mellé hat normális poharat, nem kell a bort pezsgőspohárból inni. Ja, mert 12 pezsgőspoharat azt hoztam. Csak a legfontosabbakat, kéremszépen!
Addig is, egyszerű dolgok.
Ma reggelire pl. maceszos rántotta sok hagymával. Még szerencse, hogy edényeket hoztam magammal.
Hozzávalók fejenként:
1 maceszlap
2 tojás
1 fej hagyma
olaj (naná, hogy libazsír)
só, bors
Igen, ez egy sima hagymás rántotta, csak a tojásba összetördelt maceszlapot keverünk. Ez pont annyira puhul meg a sütés végére, hogy még néhol ropog benne. Tényleg finom, mondhatni, hogy a kedvenc pészahi ételem.

5 hozzászólás a(z) “Pészah falun” című bejegyzéshez

Igen, építkezni szeretnénk. Van egy új vályogtechnológia, nagyon környezetbarát, olcsó és szép ívekkel teli, természetes formájú házakat lehet építeni belőle.

Ámbár ha találnánk felújítható parasztházat, az is megoldás lenne.

Gratulálok a házhoz és kerthez, és kívánom: teljék nagyon-nagyon sok örömötök benne! 🙂

Vélemény, hozzászólás?