
Akik ismernek, tudják, hogy van egy gyengém, a Rolling Stones. És most az egyik kedvenc Stones számom címe lett egy
jégbor neve. Sympathy for the devil 🙂 A Stones-nak eddig is volt
borklubja, de ez az üveg most annyira gyönyörűre sikeredett, hogyha szeretném a jégbort, akkor nem sajnálnám érte a 125 dollárt.
Erről jut eszembe, hogy Tokajban talán nem kéne erőltetni ezt a jégbor témát… Akinek nem inge, ne vegye magára 🙂
5 hozzászólás a(z) “Rolling Stones jégbor” című bejegyzéshez
kicsit off – a rolling stones-szal kapcsolatos:
láttam az economistban, hogy keith richards a louis vuitton új kampányarca 🙂
zseniális az a hirdetés …meg az ember 🙂
itt van kicsiben:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/showbiz/showbiznews.html?in_article_id=525069&in_page_id=1773
A jégbor a csemegeborok egy fajtája, amely nevét arról kapta, hogy olyan szőlőszemekből készül, amelyek előzőleg megfagytak. A szőlőben a cukrok és egyéb oldott szilárd anyagok nem fagynak meg, csak a benne lévő víz és emiatt a fagyott szőlőből nyert bor koncentrált szárazanyag-tartalmú, gyakran nagyon édes, ugyanakkor magas savtartalmú lesz.
A jégbor készítési elve hasonló a fagydesztillálás eljárásához, amelyet egyéb italok előállításában is felhasználnak. A különbség az, hogy a jégborok esetében a fagyás az erjesztést megelőzően és nem utána történik. Más csemegeboroktól eltérően a jégborok alapjául szolgáló szőlőfajták nem fogékonyak a nemespenészre (Botrytis cinerea) és ez is befolyásolja a bor karakterét.
A leghíresebb jégborokat Németországban és Ausztriában állítják elő, de jégbor sok országban készül, minden bortermelő kontinensen, beleértve Magyarországot is. A világ legnagyobb jégbortermelője Kanada, ahol a fagyos időjárás éves érkezése sokkal biztosabban kiszámítható, mint más jégbortermelő országokban.
Wikipédia
mi az a jégbor és mér ne erőltessük, nem értek semmit
Akkor próbáld ki a badacsonyi Németh-pince jégborát… Richards nem jár mellé, sajnos :-))
Én viszont imádom a jégbort, és Richards-al le is ülnék iszogatni. Hatalmas arc.