Bár idén még nem sok medvehagymás étel volt itt, már annyit olvastam máshol, hogy szinte unom. Sok-sok kísérletezgetés után azt kell mondjam, a medvehagyma mindenhogy jó, de legjobb egyszerűen tejfölbe belevágva, és pirítósra kanalazva. Ennek ellenére persze kihasználom az alkalmat, és főzők belőle amit csak tudok, ez a gombóc pl. határozottan jó lett, főleg medvehagymás tejföllel a tetején 🙂
Nem hívom gnocchinak, mert medvehagymánál már csak gnocchi van többet minálunk, úgyhogy maradjunk a gombócnál, elvégre főttkrumplis tészta, az pedig gombóc, akárhogyis nézzük.
Biztosan észrevettétek, hogy az elmúlt pár hétben nem nagyon írtam a blogra, ennek az az oka, hogy hatalmas költözésben vagyunk, ez még el tart majd legalább egy hónapig, de ígérem mától rendesen jönnek majd a receptek. Aztán majd teszek fel képeket is, hogyan lesz a kis angyalföldi konyhámból két másik.
Biztosan észrevettétek, hogy az elmúlt pár hétben nem nagyon írtam a blogra, ennek az az oka, hogy hatalmas költözésben vagyunk, ez még el tart majd legalább egy hónapig, de ígérem mától rendesen jönnek majd a receptek. Aztán majd teszek fel képeket is, hogyan lesz a kis angyalföldi konyhámból két másik.
Hozzávalók:
70 dkg lisztes burgonya
15 dkg tehéntúró
10 dkg kecskesajt
2 tojás sárgája
13 dkg simaliszt
só, bors
10 dkg kecskesajt
2 tojás sárgája
13 dkg simaliszt
só, bors
fél csokor medvehagyma
A krumplit megpucoltam, felkockáztam, és megfőztem. Áttörtem, hozzákevertem a túrót, a sajtot, a falkockázott medvehagymát , tojássárgáját és a fűszereket. Apró, diónyi gombócokat formáztam belőlük, és vajon megsütöttem. Isteni finom! Jó köretként is, de magában is vagy tejföllel a tetején.
10 hozzászólás a(z) “Sajtos medvehagymagombóc” című bejegyzéshez
Vasárnapi vacsoránk volt,féladag készült igazodva a kerti medvehagyma mennyiséghez. Kár, hogy mára nem maradt. Finom!
Elkészítettem, nagy sikere volt! Gombamártással ettük, nagyon jól állt neki!
Prokopjucus
Jó ez a kis gombóc! 🙂
Én nem tudom megunni. Annál is inkább, mert olyan rövid a szezonja, és egy évben csak egyszer van…
És tényleg frissen a legfinomabb, szárítva nem az igazi.
Tavaly kimarad a medvehagymaszezon nálam, de idén szedem minden medvehagymát amit találom 🙂 A receptet lesz a következő amit kipróbálom! Nagyon jó hangzik!
Nekem nagyon tetszik a recepted, elmentem magamnak. 🙂
Szívből, kíváncsian várom az új konyhákról,konyháról a képeket, biztosan nagy örömben vagy és ez a költözés egy jó dolog.Kívánom, hogy úgy legyen!!!
Türelemmel várjuk a recipéket!!!
kíváncsi, kíváncsi 🙂
Tökéletesen igazad van! Idén valahogy én is úgy indultam neki a szezonnak, hogy már unalmas is. Remélem jövőre lelkesebb leszek.
Pont így vagyok én is, hogy az olvasástól besokalltam, na meg a tavalyi készletet nemrég számoltam fel. De ezt a gombócot kipróbálom, tetszik. A kertben idén először kibújt 3 'bokorról' kb. ennyit tudok leszedni.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz egy konyhából kettő!
szia Eszter, milyen fajta kecskesajtot használtál? krémet, vagy keményet, reszelve?