Kategóriák
Egyéb kategória

Sajtos-paradicsomos papucs

Tegnap jól megmondtam a rosszalló véleményemet C & V blogjában a félkész ételekről, úgyhogy itt az ideje, hogy feltegyek egy olyan receptet, amiben félkész tésztát használok 🙂 Csak hogy hű legyek magamhoz.
Már említettem, hogy félkész leveles tészta mindig van a mélyhűtőmben. Csak a Plus-ban kaphatót vásárolom, az ugyanis nagyon jó minőségű, és nem is félkész, hanem háromnegyed kész. Laponként van ugyanis csomagolva, még nyújtani se kell, egyszerűen meg lehet tölteni, és mindig nagyon magas, könnyű lesz, mindez kétszáz forint körüli áron.
Szombat este kicsit kirúgtunk a hámból, úgyhogy vasárnap reggel nem volt itthon semmi, de nem is volt kedvem lemenni venni valami harapnivalót, hát még sütni. Pedig ha okosan gondoskodok magunkról előre, akkor bedagasztok egy kis tésztát, és reggel csak sütnöm kell, de most nem tettem.
Ha már így belejöttem, akkor azt is megosztom a kedves olvasóval, hogy egy kicsit kezdek el-jiddise mámásodni, ugyanis rettenetesen sajnálom kidobni az újhagyma zöld szárát. Most kapóra is jött, hogy várt rám a hűtőben két csokornyi, így ezt tettem a tésztába, egy kevés roquefort sajtot, mozarellát, sót, borsot, majoránnát, és pár szem paradicsomot.
Bár a tészta dobozán 200 fokot javasolnak a sütéshez, és mindig 230-ra fűtöm fel a sütőmet, így 20 perc alatt ropogós, illatos, forró reggeli kerül elő belőle.

10 hozzászólás a(z) “Sajtos-paradicsomos papucs” című bejegyzéshez

Szia, Eszter!

Én is a Plus leveles tésztáját találtam a legjobbnak, örülök, hogy egy szakértő is hasonló eredményre jutott:) A gond csak az, hogy mióta a Plus megspárosodott, azóta nem találok hasonlóan jót sehol…
Van valami tanácsod, hogy milyen más márkát lenne érdemes használni?
Előre is köszönöm!

Lilla

Böbe, a Léleküditőn már nem.

Lányok, köszönöm szépen! Én szokatm még kiflit is sütni, úgy hoyg a tészta a hűtőben keleget egy napig, aztán megformázom, és másnap reggel berakom a forró sütőbe. De a leggyorsabb az a leveles tészta.
És szilvával is isteni! 🙂

Én szívesen dagasztok előző este, a gond a reggellel van, mert míg férjem és a gyerekek 6kor kukorékolnak hétvégén is, én 8ig alszom. Ha akkor látnék neki formázni, sütni pl. bagel, akkor kitörne a mikorreggelizünkmár lázadás… Így vagy előző este sütök és őrködöm a konyhában nehogy megegyék a másnapi reggelit, vagy marad a bolti cucc.
Szóval van olyan ötleted, amit este bedagasztok, formázok és a férjemnek csak a sütőbe kell betennie korán reggel, hogy amire ébredek, frissen kisüljön 🙂
Egyébként fantasztikusak a receptjeid és az oldalad!

Kedves Eszter!
Tegnap valami furcsa történt velem. Hazajöttem, tettem-vettem, megnéztem a levelezésem, barátokkal találkoztam, de este még mindig ott motoszkált a fejemben: valami hiányzik. Akkor jöttem, rá, hogy aznap-tegnap elfelejtettem idelátogatni. Ismét érdemes volt.
Tulipános, krókuszos, fréziás szép napot kívánok!
Üdv: Sárkányfűárus

U. I.: A sárgarépa-karfiol szimbiózisát még ma ki kell próbálnom, a fenti gyönyörűségek sajnos egyelőre tiltólistán vannak. : (

Vélemény, hozzászólás?