Kategóriák
Egyéb kategória

Tárkonyos sárgarépaleves karfiollal

Tejszínnel akartam egy kis fűszeres sárgarépalevest főzni, de közben szembe jött velem egy gyönyörű karfiol. A karfiolnak soha nem tudok ellenállni, és gyakran megveszem úgy, hogy fogalmam sincs mit főzzek belőle. Ez is egy ilyen eset volt, úgyhogy belefőztem a répalevesbe. A felét elturmixoltam a répával, és annyira krémes-selymes lett a végeredmény, hogy nem is kellett bele a tejszín. Remélem sokféle gyökérzöldség vár majd rám a piacon, mert más zöldségekkel is ki szeretném próbálni.
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
2 szál sárgarépa lereszelve
1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
1 csipet őrölt kömény
1 csipet chili
1 csipet őrölt római kömény
1 kk friss gyömbér
só, bors
2 kk friss tárkony
A hagymát apróra vágtam, vaj és olaj keverékén megdinszteltem. Rádobtam a reszelt sárgarépát, és a tárkony kivételével a fűszereket. Pár perc kevergetés után felöntöttem 1,5 l forró vízzel. Ekkor dobtam bele a karfiolt, és addig főztem, amíg a karfiol megpuhult, de még kicsit roppanós maradt. Kiszedtem a karfiol felét, és a visszamaradt levest a maradék karfiolokkal botmixerrel pépesítettem. Visszatettem az egész karfiolrózsákat, és megszórtam tárkonnyal. kicsit utána sóztam, és borsoztam. Pirítóssal tálaltam, és locsoltam rá egy pár csepp olívaolajat. Tavaszváró leves! 🙂

3 hozzászólás a(z) “Tárkonyos sárgarépaleves karfiollal” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?