
Mindenesetre erőt vettem magamon a régi barátságra való tekintettel, sütöttem egy vasalt csirke mellett, készítettem egy salátát olajjal és citromlével, külön kis tálkában felszolgálva hozzá az újhagyma karikákat, és a chilit. És persze nem tagadhattam meg önmagam, sütöttem mellé, egy sajtos fánkot köretnek. Mondanom se kell, a menyasszonynak az is nagyon ízlett, meg is evett belőle ötöt. Még szerencse, hogy nem hagyom magam teljes mértékben befolyásolni.
Hozzávalók:
2 dl forró víz
20 dkg liszt
10 dkg vaj
Só, bors, szerecsendió
6 db tojás
4 ek reszelt parmezán
A forró vízbe dobtam a vajat, majd belekevertem a lisztet, és a parmezánt is. Nagyon sűrű, krumplipüré állagú masszát kaptam. 5 percig kevergettem a láng fölött, majd elzártam a tüzet. Egyenként belekevertem a tojásokat, és az egészet csillagcsőrű kinyomó zsákba tettem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagokat nyomtam vele, és 200 fokon 15 perc alatt megsütöttem. Két tepsinyi mennyiség lett belőle.
Mikor kihűlt, megtöltöttem sajtkrémmel:
1 doboz Philadelphia
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 doboz karaván sajtkrém
Só, bors
2 gerezd fokhagyma.
Magában is finom, pogácsa helyett, de köretnek igazán látványos!
Eredetileg a Tejben-vajban blogon.

8 hozzászólás a(z) “Sajtos puffancs köretként” című bejegyzéshez
Hurrá, hurrá! Méghogy mesüge….
🙂
finom lett:) na kicsit pofara mas, de az ize:) csalad azt mondta mesuge vagyok amikor neki alltam , utana meg harom tepsi fogyott el:)
Kedves Eszter!
Vár egy kérdés itt:
http://zsurkenyer.blogspot.com/2007/11/jsgok.html
Udv
zsurkenyer
Égetett tészta, igen!
Levágom mindegyiknek a tetjét, aztán krém, majd vissza a tető.
Albána:
Mintha a férjem hallanám. 🙂
Tudnék én sokkal szebbeket is, de eljön annak is az ideje, meglásd!
Égetett tészta a “rendes” magyar neve ennek a tésztának, és tök jó ötlet sajtot keverni a masszába!
meir, nem létfontosságú a habzsák, vastag nylonzacskó (mélyhűtőzacskó pl.) is jó, beletuszkolod a masszát, apró lyukat vágsz az egyik sarkára, és adagolod a tepsire. Anyukám régen kiskanállal csinálta, nem köptük ki azt se. 🙂
ezt kiprobalom:) bár nem jon a baratom mennyasszonya:) es nincs habzsakom sem. Jaj Eszter, mindig adsz valami hazi feladatot es utalok boltba jarni:)
Kakukk Eszterke!
A kérdésem: külön-külön kalapot vágsz minden egyes halmocska tetején? Magyarul kettészeled, hogy tölteni tudjad? És íme, megint egy egetrengető ötlet! Mind ízre, mind látványra! Félelmetesen profi vagy! Már megint lesz “kézimunkázni valóm” a hétvégén…
Ofélia
Mi a bajod a régi fényképezőgépeddel? Olyan gyönyörű fotókat csinálsz vele!