Kategóriák
Egyéb kategória

Sajtos puffancs köretként

Furcsa feladat elé állított az a barátunk, aki elhozta bemutatni legújabb menyasszonyát egy vacsorára. Az előzetes levelezésből megtudtam, hogy a leányzó nem eszik meg semmiféle ’izét’. Na jó, akkor azt nem főzök, de mégis mivel várjam őket? Csirkemell filé, natúr saláta, jött a válasz. Hát az annyira nem lesz jó szerintem, ugyanis azt meg mi nem kedveljük igazán. Nem mondom, ha máshol ezt kapjuk, megesszük, de én egyszerűen nem bírom ki, hogy ne fűszerezzem, turbózzam fel valamivel!
Mindenesetre erőt vettem magamon a régi barátságra való tekintettel, sütöttem egy vasalt csirke mellett, készítettem egy salátát olajjal és citromlével, külön kis tálkában felszolgálva hozzá az újhagyma karikákat, és a chilit. És persze nem tagadhattam meg önmagam, sütöttem mellé, egy sajtos fánkot köretnek. Mondanom se kell, a menyasszonynak az is nagyon ízlett, meg is evett belőle ötöt. Még szerencse, hogy nem hagyom magam teljes mértékben befolyásolni.
Hozzávalók:
2 dl forró víz
20 dkg liszt
10 dkg vaj
Só, bors, szerecsendió
6 db tojás
4 ek reszelt parmezán
A forró vízbe dobtam a vajat, majd belekevertem a lisztet, és a parmezánt is. Nagyon sűrű, krumplipüré állagú masszát kaptam. 5 percig kevergettem a láng fölött, majd elzártam a tüzet. Egyenként belekevertem a tojásokat, és az egészet csillagcsőrű kinyomó zsákba tettem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagokat nyomtam vele, és 200 fokon 15 perc alatt megsütöttem. Két tepsinyi mennyiség lett belőle.
Mikor kihűlt, megtöltöttem sajtkrémmel:
1 doboz Philadelphia
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 doboz karaván sajtkrém
Só, bors
2 gerezd fokhagyma.
Magában is finom, pogácsa helyett, de köretnek igazán látványos!
Eredetileg a Tejben-vajban blogon.

8 hozzászólás a(z) “Sajtos puffancs köretként” című bejegyzéshez

Égetett tészta, igen!
Levágom mindegyiknek a tetjét, aztán krém, majd vissza a tető.
Albána:
Mintha a férjem hallanám. 🙂
Tudnék én sokkal szebbeket is, de eljön annak is az ideje, meglásd!

Égetett tészta a “rendes” magyar neve ennek a tésztának, és tök jó ötlet sajtot keverni a masszába!
meir, nem létfontosságú a habzsák, vastag nylonzacskó (mélyhűtőzacskó pl.) is jó, beletuszkolod a masszát, apró lyukat vágsz az egyik sarkára, és adagolod a tepsire. Anyukám régen kiskanállal csinálta, nem köptük ki azt se. 🙂

Kakukk Eszterke!
A kérdésem: külön-külön kalapot vágsz minden egyes halmocska tetején? Magyarul kettészeled, hogy tölteni tudjad? És íme, megint egy egetrengető ötlet! Mind ízre, mind látványra! Félelmetesen profi vagy! Már megint lesz “kézimunkázni valóm” a hétvégén…
Ofélia

Vélemény, hozzászólás?