Kategóriák
Egyéb kategória

Sörös rókagomba

Az az igazság, hogy ez az étel eredetileg sima márványsajtos rókagombának indult, de elsóztam 🙂 Fehérbor nem volt itthon, tejjel pedig nem akartam lágyítani a sajt pikáns ízét, úgyhogy belezuttyintottam egy jó pohár sört. Annyira jó lett a végeredmény, hogy legközelebb már akkor is így fogom készíteni, ha nem kell menteni a menthetőt!
Hozzávalók:
50 dkg rókagomba
2 ek vaj
20 dkg márványsajt
2 dl tejszin
Só, bors
Szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl világos sör
2 ek étkezési keményítő
A gombát vajon rövid ideig dinsztelem, fűszerezem. Hozzáöntöm a tejszint, és a sörrel elkevert keményítőt. Kettőt keverek rajta, amíg besűrűsödik.
A tészta még a múltkori gyúrásból maradt szárítva.

2 hozzászólás a(z) “Sörös rókagomba” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?