Kategóriák
Egyéb kategória

Steakburgonya, vagy amit akartok

 

Tudom, hogy senkinek nem újság, de tényleg tavasz van! Elkapott a nagy tavasz érzés: muszáj kimosnom mindent, leginkább a függönyöket, és érezni, hogy újra éled a természet. Idén elmarad a pészahi nagytakarítás, mert nemsokára költözünk. Isten veled Angyalföld, hello belváros! Ennek ellenére a takarítási kényszer megjelent Eddig mindig azt hittem, hogy ez kényszer, de be kell látnom, a jó idő úgy befolyásolja  a hormonokat, hogy takarítani kell. Persze, mindig is imádtam a csillogó ablakok előtt lengedező illatos függönyt, és a patyolat lakást, de tavasszal ez más. Ez a kis bevezető csak úgy került ide, hogy meg kell indokolnom a rügyek és virágok fotóinak felbukkanását a blogban, tudom, hogy kínos, de szívem szerint minden egyes virágot megörökítenék most. 
Megterveztük a tavaszköszöntő piknikünket, ennek első felvonása a helyszínbejárás volt. Nagyon komolyan vesszük magunkat! Utána egy gyors steak, steakburgonyával, és uborkasalátával. Igen, az uborkasaláta kilóg a sorból, de egyhangúan meg lett szavazva, készüljön klasszik ubisali, csak ne legyalult uborkával, hanem kockára vágott társával. Jó volt, meg kell hagyni.
 

Hozzávalók a steakburgonyához

1 kg kifliburgonya (nem autentikus, de imádom!)
2 ek libazsír
2 kk rozmaringlevél
2 kk őrölt kömény
1 gerezd fokhagyma
1/2 kk őrölt bors
1 kk só
1/2 kk cukor
1 kk pirospaprika
 
A krumplit megpucoltam, mert nem volt túl friss. Egészben megfőztem, majd hosszában félbevágtam. Egy tepsibe sütőpapírt fektettem, erre rendeztem gömbölyű felükkel lefelé a krumplikat. A fokhagymát lereszeltem, a rozmaringot nagyon apróra vágtam, végül minden fűszert összekevertem a megolvasztott, de nem forró libazsírral. Ecsettel kentem a krumplira a fűszerkeveréket, és 180 fokos sütőbe toltam negyed órára.

 

4 hozzászólás a(z) “Steakburgonya, vagy amit akartok” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?