Kategóriák
Egyéb kategória

Sütőtök curry kacsával

A sütőtök szezont megnyitom. Vegyetek nagydobosi sütőtököt amíg kapható, mert annak sokkal jobb az íze, mint a sonkatöknek, és csak rövid ideig szokták árulni, pedig olyan, de olyan finom. 

Az, hogy a nyár egy pillanat alatt elszaladt, az onnan látszik, hogy még élénken emlékszem arra, amikor a tél végén megettük az utolsó sütőtököt és már valami nagyon másra vágytam az unalmas narancssárga tök után. Erre most tessék, újra megjelent a zöldségesnél, és én újra örülök neki.
 
Elegánsabb felhasználása is van a kacsamellnek, mint egy curry, be kell, hogy lássam. Mentségemre szolgáljon, hogy két hete várta a sorsát a hűtőben, és amikor elővettem, akkor már mintha kicsit meglazult volna rajta a vákuumozás,  és egy pici levet is eresztett, pedig a lejárati dátum szerint még tökéletesnek kellett volna lennie. 
Azért nem mertem a családnak rozén feltálalni, inkább megsütöttem, aztán meg is főztem. Isteni volt így is.
Breaking news! Dávid a koriander imádók táborába tartozik. Hurrá!
 
Hozzávalók:
2 pici kacsamell
1 nagy fej hagyma
50 dkg felkockázott sütőtök hús
1 ek piros curry paszta
1/2 lime leve és héja
1,5 dl frissen facsart narancslé
1,5 dl kókusztej
1 mk fahéj
1 ek méz
1 nagy csokor koriander zöld
 
A kacsamelleket sózom, borsozom, majd a bőrös felükkel kezdve a sütést mindkét oldalon megsütöm a saját zsírján. Most nem kellett rozéra sütni, ezért hagytam 4-4 percig a serpenyőben. Kivettem, és felkockáztam.
A visszamaradt zsíron megdinszteltem a hagymát, majd rádobtam a tököt és egy percig kevergettem. Hozzáadtam kacsamellet, a curry pasztát, belereszeltem a lime héját és belenyomtam a levét, majd felöntöttem a narancslével. Hagytam főni, amíg a tök megpuhult, végül a kókusztejjel lazítottam rajta, mézzel édesítettem, és a tálalásnál sok koriander zölddel szórtam meg. 
Nem kellett hozzá köret, jó kis egytál étel lett belőle.

Egy hozzászólás a(z) “Sütőtök curry kacsával” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?