A sütőtök szezont megnyitom. Vegyetek nagydobosi sütőtököt amíg kapható, mert annak sokkal jobb az íze, mint a sonkatöknek, és csak rövid ideig szokták árulni, pedig olyan, de olyan finom.
Az, hogy a nyár egy pillanat alatt elszaladt, az onnan látszik, hogy még élénken emlékszem arra, amikor a tél végén megettük az utolsó sütőtököt és már valami nagyon másra vágytam az unalmas narancssárga tök után. Erre most tessék, újra megjelent a zöldségesnél, és én újra örülök neki.
Elegánsabb felhasználása is van a kacsamellnek, mint egy curry, be kell, hogy lássam. Mentségemre szolgáljon, hogy két hete várta a sorsát a hűtőben, és amikor elővettem, akkor már mintha kicsit meglazult volna rajta a vákuumozás, és egy pici levet is eresztett, pedig a lejárati dátum szerint még tökéletesnek kellett volna lennie.
Azért nem mertem a családnak rozén feltálalni, inkább megsütöttem, aztán meg is főztem. Isteni volt így is.
Breaking news! Dávid a koriander imádók táborába tartozik. Hurrá!
Hozzávalók:
2 pici kacsamell
1 nagy fej hagyma
50 dkg felkockázott sütőtök hús
1 ek piros curry paszta
1/2 lime leve és héja
1,5 dl frissen facsart narancslé
1,5 dl kókusztej
1 mk fahéj
1 ek méz
1 nagy csokor koriander zöld
A kacsamelleket sózom, borsozom, majd a bőrös felükkel kezdve a sütést mindkét oldalon megsütöm a saját zsírján. Most nem kellett rozéra sütni, ezért hagytam 4-4 percig a serpenyőben. Kivettem, és felkockáztam.
A visszamaradt zsíron megdinszteltem a hagymát, majd rádobtam a tököt és egy percig kevergettem. Hozzáadtam kacsamellet, a curry pasztát, belereszeltem a lime héját és belenyomtam a levét, majd felöntöttem a narancslével. Hagytam főni, amíg a tök megpuhult, végül a kókusztejjel lazítottam rajta, mézzel édesítettem, és a tálalásnál sok koriander zölddel szórtam meg.
Nem kellett hozzá köret, jó kis egytál étel lett belőle.
Egy hozzászólás a(z) “Sütőtök curry kacsával” című bejegyzéshez
Megfőztem, bár kacsa helyett csak csirkém volt, curry paszta helyett pedig curry por – de ezekkel együtt is isteni lett 🙂