Kategóriák
Egyéb kategória

Sütőtök-szilvalekvár pite

Nemrég megkeresett egy nagyon helyes leányzó, aki a Messzelátó egyesületben dolgozik, hogy Magyarországon is szeretnék kipróbálni a 100 mérföldes diétát, 50 kilométeres diéta néven, és örülnének, ha a sajtótájékoztatóra főznék nekik valamit a diéta jegyében.
Magáról a diétáról, vagyisa célkitűzéseiről, és a szuper sajtótájékoztatóról, ami inkább egy kellemes beszélgetés volt az alapítvány, és pár olyan fiatal között akik szeretnének tenni valamit a városért, magukért, vagy a családjukért majd később írok.
Most jöjjön a legnagyobb sikert aratott fogás, a sütőtök pite.
Az alapanyagok nagy részét az alapítványtól kaptam, vagyis a lisztet, a tojást, az olajat és a mézet. A sütőtököt és szilvát, amiből a szilvalekvár főtt, saját magam termeltem.
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 egész tojás
1 dl méz
annyi étolaj, hogy kézzel összegyúrható masszát kapjunk
60 dkg sütőtök megsütve
1 tojás
méz ízlés szerint
30 dkg szilvalekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy sütőpapírral bélelt piteformába nyomkodtam, Nem lett gyönyörű, de eleve rusztikus pitének indult. A megsütött tököt, tojást és mézet botmixerrel pépesítettem, és tészta közepére halmoztam. Kanalanként beleadagoltam a szilvalekvárt, és picit megkevertem, hogy szebben nézzen ki. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 40 percig. Langyosra hűtve a legfinomabb.
Nem bántam volna, ha a tésztába olaj helyett sikerül vajat tennem, de így is nagyon finom lett.

3 hozzászólás a(z) “Sütőtök-szilvalekvár pite” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?