14 hozzászólás a(z) “Szalonképtelen” című bejegyzéshez
Lencsike, szerintem nagyon jól sikerült! Nem jössz a Facebook-ra? Akkor láthatnád a fotókat is 🙂 Majd küldünk belőle egyébként. Sajnos nem tudtam vasárnap elmenni sehova, a torokgyíkomat kúráltam, úgy tűnik hatásosan, ma már tudok beszélni, Gábor legnagyobb bánatára.
Dolcevita, Lencsike, ezt most komolyan mondjátok? Alá tudjátok ezt támasztani valamivel vagy ez csak pletyi?
Csatlakoznék Lájlához. Mi is az Azték Csokizóból rendelünk, szerintem ott egy-egy darabot kóstolni is lehet a lányoknál. http://choxolat.hu/
Ezek kézzel készített, nagyon finom marcipánnal töltött darabok, de van pl. mogyorókrémes is (nem nutellás! ennek az igazán jó csoki mellett mogyoróíze is van). Az ára ezekhez képest tényleg drága, bár a Milka válogatáshoz képest nem. Azért akkor sem adnék 3000 Ft-ot, ha fegyvert tartanának a fejemhez.
A másik tipp: amikor nyáron Erdőbényén jártunk :), akkor voltunk Tokajban, ahol találtunk egy csokis boltot, hagyományos és különleges, főként magyar csokoládékkal, tokaji aszúszemes bonbonnal. Ott azt mondta a tulajdonos hölgy, hogy náluk is lehet jó minőségű, hagyományos, zselés szaloncukrot rendelni. http://www.tokajiedessegbolt.hu/index.php
Zsuzsa
Az áruház-láncoknak köszönhetően mára hazánkban alig maradt szaloncukor gyártó. Vagyis csak párat kell megkérdezni a multik árpolitikájáról, ennek fényében nem meglepő a termékek minősége. A másik eb a fogyasztók elképesztő igénytelenségében van elhantolva.
Mi évek óta ugyanazt a szaloncukrot használjuk fel, pusztán a díszítés kedvéért, ugyanis senki nem eszi, nem is kísérletezek újjal. Nem véletlenül…De idén a paletta saját gyártmányúval bővül (narancslekváros-marcipános és diós-mazsolás), amit együtt készítettünk Emmával Dolce Vita receptje alapján. Egyébként a szentendrei Édeni csokoládéboltban nagyon jó minőségűt találtam vasárnap, de annak az ára is olyan. Szóval marad az itthon gyártott finomság. Ha a csomagolás nem is lesz olyan kifogástalan, mint a Szamosé, az íze biztosan lepipálja, ti. a Szamosnak már csak a nevében él a marcipán sajnos. Kíváncsi vagyok a mai borvacsorára, majd Andi vagy Te beszámolsz, mi vasárnap leszünk a Fine Living Expon.
Tegnap kaptunk apóstól egy kis Mikulás-csomagot (külföldön élünk) és volt benne vajkaramellás szaloncukor, valami no-name gyártótól. Rettenetes volt… azóta is Szamos szaloncukrot akarok enni:) főleg, hogy még a csomagolása is old-school
én ezért készítem évek óta… a marcipános lenne a kedvencem, de az egész jó pontokat kapott szamos (és kompletten az egész cég) mandulát utoljára 30 éve láthatott. Aromás cukrot árulnak.
Azt nem értem, hogy egyáltalán minek ennyi ízesítés? Szerintem "kreatívokat" alkalmaznak az édességgyártók, hogy minél eszementebb íz-összeállításokat találjanak ki. Engem már a csomagolásuk is eltántorít, ránézni és megérinteni is pfújjjj…
kiváló szaloncukrokat lehet rendelni az azték csokizóban, hagyományos csomagolással, viszonylag sokféle izben. általában eddig minden évben lemaradtam mert elfelejtem idejében megrendelni, de most végre sikerült. szóval lesz a fa alatt: fahéjas-szilvás mandulamarcipán, baileys-mandulamarcipán, kókuszmarcipán, diómarcipán és természetresen karamellás szaloncukor is. jajj, csak győzzem kivárni 🙂
Mi vállalkozó kedvűek voltunk és kipróbáltuk a kg-ra kapható szaloncukrokat. Volt kókuszos, vajkaramellás, zselés, gumicukor, tiramisu, tejkaramella, eper és bevonat nélküli konzum. Gyakorlatilag a tejkaramell kivételével mind ehetetlen volt 🙁 A Nosztalgiát esetleg nem próbáltátok? Név alapján még abban van némi bizodalmunk, de ezek után…
jó tudni ezeket, köszi
Tudom, sajnos kiábrándító a helyzet. Tavaly már nem is vettünk, és az idén sem fogunk, és letiltottam róla mindenkit a rokonságban 🙂 Amúgy is lehet eleget hízni az évvégi szezonban, legalább ettől nem 😉
Lehet. De nem volt összehasonlítási alapunk, csak emlékeink. Az igaz, hogy egyik se volt Szaloncukor. Vagy bonbon volt, vagy valami ocsmányság csillogó papírban. De ebből lehet válogatni. Sajnos.
Hmm, szerintem túlzottan lágyszívűek voltatok a pontozással. Bár az idei kínálatot nem kóstoltam, az emlékeim alapján a legjobb kapott volna 4-5 pontot 🙂 Avagy 🙁
14 hozzászólás a(z) “Szalonképtelen” című bejegyzéshez
Lencsike, szerintem nagyon jól sikerült! Nem jössz a Facebook-ra? Akkor láthatnád a fotókat is 🙂
Majd küldünk belőle egyébként.
Sajnos nem tudtam vasárnap elmenni sehova, a torokgyíkomat kúráltam, úgy tűnik hatásosan, ma már tudok beszélni, Gábor legnagyobb bánatára.
Dolcevita, Lencsike, ezt most komolyan mondjátok? Alá tudjátok ezt támasztani valamivel vagy ez csak pletyi?
Csatlakoznék Lájlához. Mi is az Azték Csokizóból rendelünk, szerintem ott egy-egy darabot kóstolni is lehet a lányoknál.
http://choxolat.hu/
Ezek kézzel készített, nagyon finom marcipánnal töltött darabok, de van pl. mogyorókrémes is (nem nutellás! ennek az igazán jó csoki mellett mogyoróíze is van). Az ára ezekhez képest tényleg drága, bár a Milka válogatáshoz képest nem. Azért akkor sem adnék 3000 Ft-ot, ha fegyvert tartanának a fejemhez.
A másik tipp: amikor nyáron Erdőbényén jártunk :), akkor voltunk Tokajban, ahol találtunk egy csokis boltot, hagyományos és különleges, főként magyar csokoládékkal, tokaji aszúszemes bonbonnal. Ott azt mondta a tulajdonos hölgy, hogy náluk is lehet jó minőségű, hagyományos, zselés szaloncukrot rendelni.
http://www.tokajiedessegbolt.hu/index.php
Zsuzsa
Az áruház-láncoknak köszönhetően mára hazánkban alig maradt szaloncukor gyártó. Vagyis csak párat kell megkérdezni a multik árpolitikájáról, ennek fényében nem meglepő a termékek minősége.
A másik eb a fogyasztók elképesztő igénytelenségében van elhantolva.
Mi évek óta ugyanazt a szaloncukrot használjuk fel, pusztán a díszítés kedvéért, ugyanis senki nem eszi, nem is kísérletezek újjal. Nem véletlenül…De idén a paletta saját gyártmányúval bővül (narancslekváros-marcipános és diós-mazsolás), amit együtt készítettünk Emmával Dolce Vita receptje alapján.
Egyébként a szentendrei Édeni csokoládéboltban nagyon jó minőségűt találtam vasárnap, de annak az ára is olyan. Szóval marad az itthon gyártott finomság. Ha a csomagolás nem is lesz olyan kifogástalan, mint a Szamosé, az íze biztosan lepipálja, ti. a Szamosnak már csak a nevében él a marcipán sajnos.
Kíváncsi vagyok a mai borvacsorára, majd Andi vagy Te beszámolsz, mi vasárnap leszünk a Fine Living Expon.
Tegnap kaptunk apóstól egy kis Mikulás-csomagot (külföldön élünk) és volt benne vajkaramellás szaloncukor, valami no-name gyártótól. Rettenetes volt… azóta is Szamos szaloncukrot akarok enni:) főleg, hogy még a csomagolása is old-school
én ezért készítem évek óta… a marcipános lenne a kedvencem, de az egész jó pontokat kapott szamos (és kompletten az egész cég) mandulát utoljára 30 éve láthatott. Aromás cukrot árulnak.
Azt nem értem, hogy egyáltalán minek ennyi ízesítés? Szerintem "kreatívokat" alkalmaznak az édességgyártók, hogy minél eszementebb íz-összeállításokat találjanak ki.
Engem már a csomagolásuk is eltántorít, ránézni és megérinteni is pfújjjj…
kiváló szaloncukrokat lehet rendelni az azték csokizóban, hagyományos csomagolással, viszonylag sokféle izben. általában eddig minden évben lemaradtam mert elfelejtem idejében megrendelni, de most végre sikerült. szóval lesz a fa alatt: fahéjas-szilvás mandulamarcipán, baileys-mandulamarcipán, kókuszmarcipán, diómarcipán és természetresen karamellás szaloncukor is. jajj, csak győzzem kivárni 🙂
Mi vállalkozó kedvűek voltunk és kipróbáltuk a kg-ra kapható szaloncukrokat. Volt kókuszos, vajkaramellás, zselés, gumicukor, tiramisu, tejkaramella, eper és bevonat nélküli konzum. Gyakorlatilag a tejkaramell kivételével mind ehetetlen volt 🙁 A Nosztalgiát esetleg nem próbáltátok? Név alapján még abban van némi bizodalmunk, de ezek után…
jó tudni ezeket, köszi
Tudom, sajnos kiábrándító a helyzet. Tavaly már nem is vettünk, és az idén sem fogunk, és letiltottam róla mindenkit a rokonságban 🙂 Amúgy is lehet eleget hízni az évvégi szezonban, legalább ettől nem 😉
Lehet. De nem volt összehasonlítási alapunk, csak emlékeink. Az igaz, hogy egyik se volt Szaloncukor. Vagy bonbon volt, vagy valami ocsmányság csillogó papírban. De ebből lehet válogatni. Sajnos.
Hmm, szerintem túlzottan lágyszívűek voltatok a pontozással. Bár az idei kínálatot nem kóstoltam, az emlékeim alapján a legjobb kapott volna 4-5 pontot 🙂 Avagy 🙁