Kategóriák
Egyéb kategória

Százezer forintos szakácskönyvet a háziasszonyoknak!

 

 
Kezdődik a szakácskönyv szezon, itthon is legalább három olyan könyvet várok magyar szerzők konyhájából, amit egyszerűen muszáj lesz megvenni, és ki tudja mit adnak még ki külföldi szerzőktől! Ezt a gyönyörűséget viszont aligha mondhatom majd a magaménak, ugyanis 477 dollárba, vagyis 103.000 forintba kerül postaköltség nélkül. A hatkötetes szakácskönyv ugyanis 21 kilogrammot nyom, így arra tippelek a szállítási költséget se úsznám meg pár tízezer forint alatt.
 
 
 
A Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking című könyv szerzője a multimilliomos számítógépzseni, Nathan Myhrvold, aki annak idején a brit fizikussal, Stephen Hawkinggal a gravitáció kvantumelméletén is együtt dolgozott, majd a Microsoft első technológiai vezetője lett. Hobbijai többek között a grillezés, amellyel több csúcsdíjat is elnyert a barbecue-világbajnokságon. Ilyenek ezek a kockák, nem elég nekik az átlagos, a mélyére akarnak ásni a dolgoknak. Így felépített egy konyhalaboratóriumot a Washington állambeli Bellevue-ben többszázezer dollárból, amibe minden szükséges felszerelést megvásárolt, vagyis centrifugát, fagyasztva szárító berendezést, nedvesség vezérelte füstölőket és párologtatókat. Felvette a legjobb embereket, kutatókat és sztárséfeket, és három évet azzal töltött, hogy a bazi drága konyhai berendezéseket félbevágta, hogy így mutassa be a működésüket.
 
Ennek az eredménye a 2438 oldalas könyv lett, ami tavasszal jelent meg.
 
A The Wall Street Journal kritikusa szerint vannak benne olyan praktikus jótanácsok is, amelyeket az egyszerű háziasszony is megszívlelhet, hogy javítsa főztjét.
Tehát nekem való, mindenképp ott a helye a Váncsa könyv mellett a polcon.
 
 

 

És egy kis ráadásként egy ötperces videó a könyv kicsomagolásáról ráérő olvasóknak.

13 hozzászólás a(z) “Százezer forintos szakácskönyvet a háziasszonyoknak!” című bejegyzéshez

brutális.
annak dacára is kellene, hogy pontosan tudom, sosem lenne időm mélységében belemerülni sajnos.
Az biztos, hogy ebből nem spórolták ki az időt és energiát – meg az is, ha ezt netántán feltolja valaki a netre, az kb egy órán belül eltűnik onnan:P

Ha Schwarzi több kötetes testépítő enciklopédiája fent van a hálón beszkennelve pdfben, akkor ez is lesz :-)))
Addig is nincs más hátra, mint megnyerni a szükséges összeget pl. lottón és akkor a kellő berendezéseket és hozzá a nagy konyhát is megvehetjük.

Vélemény, hozzászólás?