Kategóriák
Egyéb kategória

Szilveszteri gyors, tíz perc munkával

Ha valaki úgy kap szilveszter esti meghívást, mint én, hogy valami rágcsálnivalót vigyen magával, viszont egész nap elfoglalt, akkor ez a nagyon gyors sajtos remek ötlet lehet számára.
Két félét szoktam sütni, egy erősen csípőset, és egy olajbogyókrémeset. A csípős a férfiak kedvence általában, az olajbogyós a hölgyek körében arat nagy sikert rendszerint.
A legnagyobb előnye a sajtosnak az, hogy tényleg nulla munka befektetés szükségeltetik hozzá, mégis mindenki a receptet szeretné megkapni. Nem hiába, az emberekben még mindig benne él, hogy az ilyen sütemények sok munkával, bonyolult recepttel járnak. Én sem vagyok egy félkész ételrajongó konyhatündér, de vajastésztát nem hajtogatnék magam, ha csak nincs itt a világvége.
Hozzávalók:
2 csomag mirelit leveles vajas tészta (A Plusz-ban kapható kiváló minőség, és még nyújtani sem kell, laponként van csomagolva)
Sajtos:
20 dkg reszelni való sajt
Só, bors, chili, kömény
Olajbogyós:
20 dkg mozarella sajt
10 dkg fekete magozott olajbogyó
Kakukkfű
Egy tésztalapot megszórtam a feltéttel, ráfektettem egy második tésztalapot, majd az öklömmel összeütögettem a lapokat, hogy jól összetapadjanak. Négy hosszú csíkot vágtam belőle, megcsavartam őket, majd 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Indulás előtt közvetlenül érdemes csak elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?