
Valóban semmi különleges nincs benne, de ha már tízen eltüntettünk belőle nyolcvanat, (nem írtam el, valóban nyolcvanat, mentségünkre szolgáljon, hogy se kenyeret se más köretet nem ettünk hozzá) akkor mindenképp megörökítem, hátha most hétvégén pont egy ilyen ötletre vár valaki, akinek én leszek a megmentője.
Finger food. Tudom, hülye angol megnevezés, de szerintem beszédesebb a falatkánál. Lényege, hogy kezünkkel fogva fogyaszthatjuk úgy, hogy közben borospoharat tartunk a másik kezünkben, vígan sétálgatunk fel és alá, szépen mosolyogva, kedélyesen beszélgetve.
Tehát a hozzávalók:
egyforma nagyságú gombafejek
újhagyma
petrezselyem
reszelt mozarella sajt
kéksajt (esetemben Danish Blue)
fekete, magozott olajbogyó
olívaolaj
só, bors
A gombafejekből kicsavartam a tönköt. Sóztam, borsoztam, majd csepegtettem bele pár csepp olívaolajat. Felkarikáztam az újhagymát, elkevertem a reszelt mozarellával, elmorzsolt kéksajttal, olajbogyóval, majd a felaprított petrezselyemmel is.
Megtöltöttem a masszával a gombafejeket, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam. 25 percig sütöttem.
20 hozzászólás a(z) “Töltött gombafejek” című bejegyzéshez
Köszönöm, élni fogok vele!
Megírnád az email címed a fuszereslelek kukac gmail pont com-ra?
Igen, szüret alatt csak egyszer voltunk kinn. Tavasszal, ha megírod, mikor jöttök, úgy szervezzük, hogy kint legyünk. És hátha férjuram kóstoltat…
Egészen biztosan megyünk egy-két hónapon belül!
Kerestelek egyébként, de ettől nagyon megijedtek, nem tudom miért. Mondták, hogy nem nagyon szoktál ott lenni a kisbabával. Mondtam, hogy csak egy kérdés volt, de nem jött be 🙂
Remélem majd tavasszal!
Ott már sokszor voltak, itt egyszer sem.
Majd átadom a dícséretet. Kicsit sajnáltam, hogy elmaradt a Disznókő poszt, de pont akkor volt a könyv körüli sürgés-forgás.
🙂
Azért a franciákat lehet, hogy inkább Tállyára vittem volna, bár igaz, hogy szüret közben bekapni valamit, az tökéletes!
Egy molett lány tartotta nálatok a birtokbemutatást és a kóstolót, és nagyon profi volt!
Ja, és 2007-es száraz furminttal és édes szamorodnival is kóstoltuk. Az édessel volt jobb.
Ez nagyon vicces, mert akkor ő is mondta, hogy szerinte Téged látott egy nagyobb társasággal. Ja, és a te posztod hatására vitte oda a franciákat letesztelni a helyet:))Elégedettek voltak.
Üdv.
Lencsike, még októberben jártam “nálatok”, aztán lefotóztam a férjed a Tornyosban, ahogy saját pohárból vörösboroznak 🙂
Nagyon ízlett a családnak, nálunk is bekerül a bevált receptek közé. Kicsit megkésve ugyan, de gratulálok a könyvedhez!
Vettük. 🙁 Egy jó receptnek én is örülnék. 🙂
Örülök, hogy mégis volt értelme 🙂
A fekete kenyeret vettétek, vagy sütötted? Imádom, szeretnék egy jó receptet.
Köszönöm szépen a nemreceptet, isteni volt! Salátával és pirított fekete kenyérrel ettük, és felvettük a menüre. 🙂
A Kossuth rádióban? Azt hittem holnap lesz 🙂
keresek nálad hétvégére receptet és megszólalsz a rádióban 😀 most már van hangod! :))
http://www.swiss-miss.com/weblog/2009/01/tineye-reverse.html
Gonosz receptgyűjtők ellen 🙂
Üdv minden gasztrobloggernek!
Kata
Húúú, Eszter, ez istenien néz ki! A párom (aki mellesleg magát hobbitnak tartja – és ugye a hobbitok szeretik a gombát 😉 ) imádni fogja! Köszi
Akkor ez már két jó ötlet 🙂
Nem, de vajon ledinszteltem, botturmixoltam, fűszereztem, és tegnap melegszendvicsként megettük vacsorára.
És a gomba szára (tönkje)? Azt nem vagdostad bele a töltelékbe?
Nekem ez igen is recept! Én eddig mindig csak juhtúróval töltöttem a gombafejet, úgyhogy köszi.
Igaz a penészessajtokat nem szeretjük, de azt továbbra is juhtúróval fogom pótolni, mert ezt mindenképp ki kell próbálnom!