Kaptunk egy csomó pritaminpaprikát. Egy részét megtöltöttem birkahússal a múlt héten, de még mindig maradt, és nyersen nem tudtunk annyit megenni. Nem maradt más, ezt is megtöltöttem, de már nem volt kedvem húst tenni bele, így egy gyors vega változat készült, annyira gyors, hogy konzerv lencsét használtam.
Hozzávalók hat adaghoz:
6 egyforma pritaminpaprika
1 sós vízben főtt lencsekonzerv lecsepegtetve
1 fej hagyma apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 nagy csokor petrezselyem összevágva
4 ek frissen facsart narancslé
1 csipet reszelt narancshéj
0,5 kk őrölt fahéj
0,5 kk cayenne bors
2 ek olívaolaj
10 dkg puha kecskesajt (bármilyen sajtkrém megtenné, még a Philadelphia is)
só, bors
A töltelékhez minden hozzávalót összekevertem és a kimagozott paprikába töltöttem, majd egy-egy szuffélformába tettem őket. Ha nincs szuffléforma otthon, akkor több réteg alufóliából lehet kis fészket készíteni neki. Így hamarabb megpuhul a paprika is.
Harminc perc alatt sütöttem meg 180 fokon, salsával ettük.
9 hozzászólás a(z) “Töltött pritaminpaprika” című bejegyzéshez
Én lencse hijján babkonzervvel csináltam, és a petrezselymet kifelejtettem belőle. De isteni finom lett!!!! Kár, hgoy elfogyott a kertből a pritamin!
Medve dr, úgy emlékszem 10%, de kérdezz meg másokat is, mert nem biztos!
Eszter II, fogalmam sincs, én se ismerem, de Nigella már egy elég furcsa melegszendvicset is gondolt magyarnak, úgyhogy… 😀
Edit, 3 dl lencse kb.
Szia Eszter,
Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora az a lencsekonzerv, amt használtál? Ill. ha megfőzöm magam a lencsét mennyit használjak?
Edit
Utólagos jelentés: az én paprikám sárga volt, nem piros, és hosszában vágtam ketté, így két felet púpoztam meg a töltelékkel. Friss petrezselyem hiányában friss zellerszár és -levél került bele, narancs helyett meg citrom. Kecskesajt viszont szerencsére akadt itthon. Szuffléformám nincs, így alufóliába csomagolva sütöttem, a vége előtt 10 perccel lekaptam a tetejéről a fóliát, és vastagon tejfölt kentem rá. Más ponton azt hiszem, nem tértem el az eredeti recepttől. 🙂 Isteni lett!! Először magában ettem, de aztán nem bírtam a kísértésnek ellenállni, és a frissen sütött zsömlével fogyott el a vége.
Off: Nigella magyar nyelvű szakácskönyvében olvastam egy bizonyos BLINC nevű, palacsintaszerű étel receptjét. Állítólag zsidó étel, és azt állítja, hogy lehet, hogy Magyarországról származik (??). Te ismered, és ha igen, tényleg így hívják magyarul (rágugliztam, semmi eredmény)? Szoktátok készíteni?
Köszi szépen.
jujj, de jól néz ki!
Köszi!
Zsé
Egy kicsit off, csak eszembe jutott egy kérdés a pritaminról: A darált sós pritaminpaprika+ cseresznyepaprika aka "házi erős pista" mennyi sót igényel ahhoz hogy elállós legyen?
Üdv: medvedr
A hétvégén megyünk haza, csak találjak pritaminpaprikát, aztán ki is próbálom ezt a receptet 🙂 Azért egy kis hús megy melléje, szerintem kiváló lehet köretnek is 🙂 Üdv.: Zsuzsa
Csupa véletlen nekem is túlteng a pritaminpaprika-készletem, és vega is vagyok, úgyhogy ezer köszönet a tippért, már tudom, mi lesz a holnapi vacsorám! 🙂